Meest recente artikelen

Ik ga naar school en ik neem mee... een kiwi!

Ik ga naar school en ik neem mee... een kiwi! Artikel

Je wilt je lievelingen een beetje verwennen op een schooldag, maar toch een gezond alternatief bieden voor het koekje om tien uur? Stop elke dag een ZESPRI® Kiwi in hun boekentas. Lekker zoet van smaak en tegelijkertijd boordevol goede voedingsstoffen die genoeg energie opleveren om de hele dag bij de les te blijven!

Een evenwichtige voeding is belangrijk voor onze gezondheid, dat weten we allemaal. Genoeg groenten en fruit eten behoort tot de belangrijkste voedingsrichtlijnen. Maar het is niet altijd evident om aan de aanbevolen drie stuks fruit en 200 gram groenten per dag te komen. Een kiwi helpt je al flink vooruit. Want één ZESPRI® Kiwi bevat een vijfde van de voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben om gezond te blijven.

Dat wordt smullen

Kinderen en tieners zijn constant in de weer en hebben dan ook een hele dosis energie nodig om de dag door te komen. Help hen een handje en stop hen dagelijks een ZESPRI® Kiwi toe. Op die manier krijgen ze al een flinke portie vitamines binnen. Wissel eens af van smaak: de ZESPRI® GREEN is zalig fris; de ZESPRI® GOLD is lekker zoet!

En de winnaar is… de kiwi!

  • Een kiwi is uitermate rijk aan vitamine C, bijna net zoveel als 2 sinaasappels of 3 citroenen.
  • Bovendien zit de kiwi boordevol antioxidanten en vezels: 1 ZESPRI® GREEN bevat meer vezels dan 4 stengels selder.
  • Een kiwi bevat bijna evenveel kalium als 1 banaan en er zit meer vitamine E in 1 kiwi dan in 2 appels.

Wist je dat ZESPRI® Kiwi’s…

  • antioxidanten bevatten? Antioxidanten vertragen de werking van vrije radicalen: giftige stoffen die de vitale membranen aantasten en de werking verstoren van enzymen, eiwitten en DNA.
  • je lichaam reinigen? Met ZESPRI® Kiwi’s kun je op een gemakkelijke manier gezond blijven en je conditie op peil houden. Dit slimme stukje fruit bevordert namelijk je spijsvertering en zorgt voor een goede darmtransit.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen