Meest recente artikelen

De lekkerste koekjeswinkel ter wereld

  • Deel dit artikel:
De lekkerste koekjeswinkel ter wereld Artikel

In de lekkerste koekjeswinkel ter wereld, Juliette's in Brugge, wordt een ode gebracht aan de luxe van verfijnde smaken en wordt aangetoond dat zoet België meer te bieden heeft dan alleen chocolade en pralines.

In Juliette’s Artisanale Koekenbakkerij, gelegen in de Brugse Wolstraat op een paar passen van het Belfort, doen Brenda Keirsebilck en haar team de artisanale baktraditie voortleven in de productie van tal van koekjesspecialiteiten zoals speculoos, Brugse kletskoppen, hazelnootkoekjes en amandelboterbolletjes.

Aan de ambachtelijke procédés en kwaliteit van de basisproducten wordt geen enkele toegeving gedaan, alle koekjes worden dagelijks vers bereid en gebakken, zonder bewaarmiddelen en kleurstoffen. Zoals onze grootmoeders ze zelf thuis zouden bakken. Heel bijzonder zijn de gepersonaliseerde boodschappen die ze op aanvraag met suiker op hun koekjes aanbrengen, hun aan de seizoenen aangepast assortiment en de nostalgisch mooie blikken dozen die ze als verpakking voorzien.

De winkel zelf is zoals je je een koekjeswinkel uit een prentenboek of film zou voorstellen: met de koekjes uitgestald in mooie glazen potten, en een prachtig antieken toonbank waarin nog meer lekkers uitgestald ligt. Daar zullen in de komende eindejaarsperiode ook speculozen engeltjes en geschenkmanden in verschijnen, ideale en vooral unieke traktaties die iedereen graag krijgt én geeft.

 

Meer info: www.juliettes.be

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.