Meest recente artikelen

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

  • Deel dit artikel:
Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen Artikel

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, een feestelijke toets in je soep, in een romige saus,...

Sterallures

Boursin

Boursin

De geschiedenis van Boursin® begint in 1957, in een kleine dorpje in Normandië. François Boursin® beslist om een kaasmakerij Boursin te starten. Toen besefte hij nog niet dat zijn naam wereldberoemd zou worden. In 1963 wordt officieel de eerste Boursin Look & Fijne kruiden gelanceerd, gemaakt op basis van verse natuur roomkaas, look en fijne kruiden. Boursin met look en fijne kruiden staat tot op vandaag met stip op de één als favoriete smaak. Hij is romig en onweerstaanbaar lekker. Hij is overheerlijk op de boterham, in soep, bij het aperitief…

 

 

 

Maar er zijn nog veel meer smaken. Vijgen & noten, sjalot & bieslook, peper… Probeer – de feestdagen komen eraan!- bijvoorbeeld dit opgerold hapje uit met verschillende smaken Boursin®. Het volledige recept ontdek je hier.

Boursin

Boursin

 

NIEUW! Boursin® Apéritif 

Ontdek de gloednieuwe Boursin Apéritif met knoflook & fijne kruiden en met peper. Deze mini roulés combineren de unieke Boursin smaak met Italiaanse hesp. Een vleugje frisheid en originaliteit voor je aperitieven!

Tip: Geen tijd voor ingewikkelde hapjes tijdens te feestdagen? Boursin Apéritif is jouw redder in nood!

Boursin

Boursin

 

Op élk moment van de dag

Boursin, dat kan op je boterham bij de lunch, in een soep of in een lekkere salade, bij het avondmaal, het aperitief… Je begrijpt het al: Boursin kan je in élke maaltijd integreren. Er zijn dan ook verschillende gamma’s Boursin, aangepast aan elke maaltijd.

Boursin

Boursin

Boursin® Cuisine: Deze smeuïge en smaakvolle room brengt jouw geïmproviseerde maaltijden én al je andere recepten op smaak. Het is een keukenhulpje en maakt van je vlees- en visgerechten ware culinaire hoogstandjes.

 

 

 

 

Boursin

Boursin

Boursin® Salade & Apéritif: Strooi enkele kaasjes op je salades voor een sublieme smaak, of verbluf je gasten tijdens het aperitief…

 

 

 

 

Dé ultieme ervaring

Boursin, da’s een explosie van smaken in al z’n variëteiten en gamma’s. Puur genot én een unieke ervaring voor je smaakpapillen. Wil je nóg meer genieten? Maak kans op een ultieme experience op Boursin.be

 

Extra ideetjes:
Hapjesglaasje gevuld met tomaat

hapjes Boursin

hapjes Boursin

Benodigdheden:

20 de Boursin® Salade Basilicum & Bieslook, 1/2 L vers tomatensap, 8 basilicumblaadjes,
2 el olijfolie, 1 Tomaat, 20 g pijnboompitjes, 4 gelatineblaadjes, zout, peper van de molen

Zo maak je het:

Stap 1
Schil de tomaat, haal er de pitjes uit en snij ze in blokjes. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom koud water.

Stap 2
Giet de helft van het tomatensap in een kom en warmop.

Stap 3
Haal van het vuur als het water begint te bewegen, wring de gelatine uit en meng dit met het tomatensap tot de gelatine oplost. Voeg er de rest van het sap, de fijngesnipperde basilicumblaadjes en de olijfolie aan toe. Meng dit opnieuw.

Stap 4
Giet het lauwe sap in 4 kleine glazen, laat het tot kamertemperatuur afkoelen en zet het daarna 1 tot 2 uur in de koelkast zodat de gelei vorm krijgt.

Stap 5
Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Giet daarna, net voor het serveren, een beetje olie in elk glas en leg er 5 kaasjes Boursin in, kaasjes tomaat en pijnboompitten. Je kan het geheel versieren met kleine basilicum- of bieslookblaadjes.

Aardappelen in de schil
aardappel in de schil

aardappel in de schil

Benodigdheden: 1 Pot Boursin® Cuisine – Sjalot & bieslook, 4 grote aardappelen, 1 potje zalm of foreleitjes, 1 gele citroen, 1 bosje bieslook

Werkwijze:

Stap 1
Kook de aardappelen. Giet af. Verwijder de schil van de citroen, blancheer ze gedurende 3 minuten in kokend water en hak de bieslook fijn. Verwarm de Boursin Cuisine slajot & bieslook in een kookpotje op een zacht vuurtje (of in de magnetron)

Stap 2
Snijd de aardappelen in de lengte in tweeën, doe er de Boursin in en leg er een lepel zalmeieren, wat citroenschil en een beetje bieslook op.

Stap 3
Serveer onmiddellijk bij een stuk gegrild vlees of gegrilde vis.

Stap 4
Je kan de zalmeieren vervangen door spekreepjes die je in de pan hebt gebakken of door stukjes gerookte haring of voorgekookte mini-asperges. Breng de asperges op smaak met Boursin Cuisine Champignons, de spekreepjes met Boursin Cuisine Drie Pepers en de gerookte haring met Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden. Alle combinaties zijn mogelijk.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen