Meest recente artikelen

Père Olive: engagementen en nieuwe lekkernijen voor de apero

Père Olive, traditioneel vakmanschap

  • Deel dit artikel:
Père Olive: engagementen en nieuwe lekkernijen voor de apero Artikel

Advertorial

Sinds 1983 tilt Père Olive je apero’s naar een hoger niveau, vanuit een liefde voor de smaak en respect voor de tradities. Onze mediterrane culinaire specialiteiten zijn veggie én overheerlijk, als resultaat van een productiewijze waarin duurzaamheid centraal staat. 

Père Olive, traditioneel vakmanschap

Père Olive biedt je uiteenlopende lekkernijen voor het aperitief die stuk voor stuk de authentieke smaken van de mediterrane keuken vertegenwoordigen: olijven, antipasti en spreads.

Het aperitief is eerst en vooral een feestelijk samenzijn en hoeft allerminst synoniem te zijn van ongezonde overdaad. Père Olive geeft mensen met een flexitarisch voedingspatroon graag een duwtje in de rug, wat blijkt uit ons gamma met 100% veggievriendelijke producten.

Vernieuwende recepten die erom smeken ontdekt worden, zoals olijven met kaas en basilicum, olijven met knoflook en kruiden, olijven met chilipepers, maar ook spreads: hummus, pikante hummus, hummus met cashewnoten en basilicum, muhammara, hummus met koriander, tomatenkaviaar en tapenades met 25% minder zout.

De producten worden verwerkt in het gebied van herkomst, ze worden op het juiste moment geoogst en bereid op basis van de originele recepten en volgens de lokale gewoonten. Simpelweg perfect!

Engagement voor onze planeet en onze mensen

De bescherming van natuurlijke bronnen is een essentieel engagement om te kunnen blijven genieten van de groenten en fruit die de aarde ons dagelijks schenkt. Al meer dan 35 jaar onderneemt Père Olive maatregelen voor een verantwoorde landbouw en dito consumptie.

De keuze voor de recepten is geïnspireerd op tradities uit het Middellandse Zeegebied, waarbij de voorkeur uitgaat naar groenten en fruit die weinig grondstoffen en energie vereisen, zoals kikkererwten.

Père Olive onderneemt actie op volgende punten:

  • Keuze van de leveranciers
  • Uitfasering van pesticiden
  • Hergebruik van afvalwater
  • Gerecycleerde en recycleerbare plastic verpakkingen (rPET)

Op deze manier ondersteunt Père Olive producenten die zich inzetten voor een verantwoorde, toekomstbestendige landbouw.

Père Olive: de hartelijkheid van het Zuiden

Père Olive geeft de apero in 2022 een nieuwe twist, met 8 nieuwe recepten om te ontdekken:

  • Mini-falafels met wortel en cashewnoten, zonder bewaarmiddelen
  • Mini-falafels met zoete aardappelen, citroen en cranberries
  • Creative Hummus met basilicumpesto
  • Creative Hummus met tomatenkaviaar
  • Gevulde olijven met citroenzeste en munt
  • Gevulde olijven met jalapeno en look

Als limited edition voor de zomer van 2022:

  • Hummus met komkommer en basilicum
  • Artisjokkendip

Of het nu om mini-falafels bij de apero of Creative Hummus met pesto of tomaat gaat, laat je verrassen door de eenvoud en rijkdom van de mediterrane keuken.

Voor een authentieke apero bomvol smaak, met de zon en kleuren van de Middellandse Zee op het appel! Père Olive: de hartelijkheid van het Zuiden!

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen