Meest recente artikelen

De Achterhoek, het best bewaarde geheim van Nederland

Een rijke traditie van wild eten en een groot en divers aanbod aan musea

  • Deel dit artikel:
De Achterhoek, het best bewaarde geheim van Nederland Artikel

Advertorial

Uitgestrekte bossen, pittoreske dorpen, glooiende heuvels met prachtige vergezichten, in de Achterhoek wandel je door een steeds veranderend decor. Maar deze streek heeft nog meer te bieden: de rijke traditie van het wild eten en het grote en diverse aanbod aan musea maken de Achterhoek tot een bestemming die je deze winter nog wil ontdekken.

Culinair genieten van wild tijdens het wildseizoen

In de herfst en winter kan je overal in de streek genieten van het beste wild. Achterhoekse koks verwerken het pure, malse vlees tot vernieuwende gerechten. Ook de bekende wildklassiekers smaken nergens zo goed als hier. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen in elkaar om de wildliefhebber goed in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen.

Musea met internationale grootmeesters

Wist je dat Piet Mondriaan zijn schilderscarrière in de Achterhoek begon? En dat je deze regio het grootste museum voor modern realisme van Nederland vindt? De Achterhoek heeft heel wat schatten te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je terug meeneemt naar historische gebeurtenissen. Het laat je het verzet in de Tweede Wereldoorlog of oude gewoonten en vervlogen gebruiken zien.

Van hotel naar hotel door de Achterhoek

Met de drie- of vierdaagse arrangementen fiets of wandel je van hotel naar hotel en ontdek je onderweg de mooiste plekjes. Na een actieve dag in de buitenlucht geniet je van fijne hotelfaciliteiten en een heerlijk diner. De volgende dag staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar en begin je uitgerust aan nog zo’n fijne dag fietsen of wandelen door de Achterhoek. Je bagage wordt voor jou naar het volgende hotel gebracht. Een ideale manier om de veelzijdigheid van de regio te ontdekken!

3000 km aan wandelpaden

Het mooie coulisselandschap van de Achterhoek verken je best te voet. Dankzij het keuzepuntensysteem stippel je makkelijk je eigen wandeling uit. De afstand bepaal je zelf. Download de Achterhoekroutes app en ontdek routes in jouw buurt en leuke tips voor onderweg.

Benieuwd naar wat de Achterhoek nog meer te bieden heeft? Kijk op www.achterhoek.nl en plan je trip!

 

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen