Meest recente artikelen

Beleef heerlijke momenten met de kazen van Maredsous®

Het einde van het jaar is een goed moment om samen van de heerlijke kazen van Maredsous® te genieten.

  • Deel dit artikel:
Beleef heerlijke momenten met de kazen van Maredsous® Artikel

Advertorial

Wat is het einde van het jaar zonder gezelligheid? Het is wellicht een goed moment om samen van de heerlijke kazen van Maredsous® te genieten. Je kent ongetwijfeld de Maredsous® Tradition kaas in blok, een topper, die met veel geduld en vakmanschap al vele generaties volgens een vast recept rijpt. Maar laat je zeker ook eens verrassen door de andere smaken die Maredsous® te bieden heeft …

Hamburger met Maredsous® Caractère

voor 1 persoon • 15 min • gemakkelijk

Ingrediënten

• 1 hamburgerbroodje • 1 runderhamburger • 1 sneetje Maredsous® Caractère • 2 schijfjes tomaat • 3 plakjes zoetzure augurk • een beetje gemengde sla • 1 el cocktailsaus

Bereiding

1 Bak de hamburger naar eigen smaak in een bakpan.

2 Leg het sneetje Maredsous® Caractère op de hamburger.

3 Verwarm het hamburgerbroodje in de oven of in een broodrooster.

4 Smeer de cocktailsaus op het onderste helft van het broodje en beleg dit met salade, tomaat en augurk.

5 Leg de hamburger met de Maredsous® Caractère kaas erbovenop. Dek af met de bovenste helft van het broodje en dien meteen op.

De sneetjes van Maredsous® zijn met zorg gesneden en passen perfect op je boterham, sandwich, croque-monsieur of hamburger. Ze bestaan in vier heerlijke variëteiten. Om deze hamburger wat power te geven, gebruiken we een sneetje Maredsous® Caractère met een heerlijk pittige smaak. Probeer dit recept zeker ook eens met een sneetje Maredsous® Tradition, geliefd omwille van zijn heerlijk zachte en smeuïge smaak. Of met een sneetje Maredsous® Sensation, een zachte kaas met een subtiele fruitige smaak. Onze Maredsous® sneetjes zijn ook verkrijgbaar in een lightversie: slechts 63 kcal per sneetje!

Gevulde aardappel met Maredsous® ham

voor 4 pers. • 10 min + 40 min in de oven • gemakkelijk

 

Ingrediënten

• 4 mooie aardappelen • 200 g Maredsous® met ham smeerkaas • 7 cl halfvolle melk • 4 fijne sneetjes gerookte ham • tijm • peper en zout

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Gaar de aardappelen 30 tot 40 minuten in de oven.

2 Doe de melk en de Maredsous® met ham smeerkaas in een pan. Verwarm op een laag vuurtje en roer zodat je een kaassaus krijgt. Kruid met peper en zout.

3 Maak in de lengte een insnijding in de aardappelen. Beleg ze met de gerookte ham en de Maredsous® kaassaus.

4 Werk af met enkele takjes tijm. Dien meteen op.

TIP Kies vastkokende aardappelen, zoals Charlotte of Nicola.

Alle romige smaak van Maredsous® vind je terug in deze heerlijke smeerkazen. Ze zijn verkrijgbaar in kuipjes of handige individuele porties. Perfect om op je favoriete brood te smeren. Dankzij zijn smeuïge zachtheid valt Maredsous® met Ham bijzonder in de smaak bij kinderen. Maar hij zorgt ook voor culinaire hoogstandjes in je keuken. Net als onze Maredsous® Dubbelroom, Maredsous® met geitenkaas of Maredsous® Duiveltje Pikant trouwens. De smeerkazen van Maredsous® geven smaak en zachtheid aan al je recepten.

GOED IDEE voor het aperitief

De smeerkazen van Maredsous® zijn superlekker bij het aperitief. Dip er rauwe groenten, tortilla’s of grissini in … mmm zalig!

Toast met geschenkje van Maredsous® Fagotin Traditie

voor 4 pers. • 10 min • gemakkelijk

Ingrediënten

• 1 bûche Maredsous® Fagotin • 8 toastjes • 16 stengels bieslook

Bereiding

1 Snijd de bûche Fagotin in 8 schijfjes.

2 Maak met 2 bieslookstengels een strikje rond elk schijfje.

3 Leg elk geschenkje op een toast.

OVERHEERLIJK met roze peperbolletjes.

TIP Dompel de bieslookstengels een paar seconden onder in kokend water om ze gemakkelijk vast te binden.

De Maredsous® Fagotin Traditie is een kaas die op traditionele wijze is gerijpt in de kelders van de Abdij van Maredsous. Daar krijgt hij zijn unieke smaak en smeuïge textuur. Dankzij zijn unieke bûchevorm kun je hem gemakkelijk in schijfjes snijden. Perfect voor bij het aperitief of een kaasschotel. Onze Maredsous® Fagotin is ook verkrijgbaar in Dubbelroom: ook deze romige bûche kun je gemakkelijk in schijfjes snijden. Serveer deze kaas koud of warm, als hapje of op een bruschetta bij het aperitief. Of misschien geef je de voorkeur aan de Fagotin Chili limited edition met de pittige smaak van rode peper? Een aanrader!

Hamburgers, bagels, soepen, pasta’s, salades, rollades, sauzen, purees, gratinschotels, zakoeskis … met de kazen van Maredsous® heb je eindeloze mogelijkheden! Ontdek vele andere inspirerende recepten op maredsouskazen.be

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen