Meest recente artikelen

Met de mmmm van mosselen

Mosselen met look, venkel, pastis en zacht curry roomsausje

  • Deel dit artikel:
Met de mmmm van mosselen Artikel

Samen met Philips

Vergeet die regel dat er een r in de maand moet zitten voor je je aan mosselen waagt. Die dateert van toen er nog geen gekoeld transport bestond. Dé beste mosselen eet je als er een r in het seizoen zit. Zomer, herfst, winter dus. In de lente neemt de mossel de tijd om zich voort te planten, zodat wij de rest van het jaar uitgebreid kunnen genieten. Op restaurant, maar net zo goed thuis, zo weet ook chef-kok Sofie Dumont. “Zo lekker, zo makkelijk en perfect gegaard. Aanvallen!”

Mosselen met look, venkel, pastis en zacht curry roomsausje

“Smaakvolle mosselen in een handomdraai, wat wil je nog meer… Je mengt mosselen met je favoriete smaken, steek ze in de Airfryer XXL, meer is er niet aan. Een paar minuten later heb je een verse schaal smaakvolle mosselen! Tegen dat je eerste portie op is, is de tweede portie warme mosselen net weer klaar!”, vertelt Sofie Dumont enthousiast.

Het volledige recept kan je onderaan dit artikel nog eens nalezen. Ontdek alle recepten van Sofie Dumont met de Airfryer hier.

Mosselen klaarmaken is echt niet moeilijk, maar met de Philips Airfryer XXL wordt het helemaal simpel. En je klaart die klus in geen tijd. Ondertussen kun je dus gezellig aperitieven, bijpraten of wat mosselweetjes uitwisselen. Wist je dat zowat 64% van de Nederlandse mosselen naar België versast wordt bijvoorbeeld? En dat er tussen oranje en witte mosselen geen smaak of kwaliteitsverschil is? Het ene exemplaar heeft gewoon meer pigment dan het andere.

Nazomer op je bord

Sofie Dumont bereidt mosselen graag met venkel en pastis, niet toevallig de smaak van de zomer, maar je kunt het net zo goed bij de klassieke selder en witte wijn houden. Alles kan want het principe blijft immers hetzelfde. Je neemt een kom en mengt alle ingrediënten, in dit geval mosselen, ui, venkel, look en olijfolie. Even door elkaar schudden, je handen vuil maken en je werk zit er al grotendeels op. De rest neemt de Airfryer XXL voor zijn deskundige rekening.

Nationale klassieker wordt snelle hap

De helft van de portie zwier je in de voorverwarmde Airfryer en een scheut pastis maakt het af. Terwijl de mosselen luttele minuten stomen, maak je nog snel een lekker sausje klaar. Zo gemakkelijk kan je een sterrenmaaltijd serveren. Uitstrooien op een bord, bieslooksausje erover en genieten maar. En net wanneer je die eerste lading binnen hebt, is de tweede portie al klaar. En zo wordt onze nationale klassieker plots een gerecht dat je in geen tijd op tafel tovert. Een heerlijk gerecht op niveau dat gek genoeg weinig voorbereiding of culinaire skills vraagt. Dat er ook amper afwas bij komt kijken, is mooi meegenomen…

Wat je moet weten over de nieuwe Philips Airfryer XXL met Smart Sensing
Dankzij de nieuwe Smart Sensing-technologie worden de tijd en de temperatuur door slimme sensoren automatisch aangepast tijdens het bereiden. Kies één van de vijf voorgeprogrammeerde ‘smart chef’ gerechten waaronder een volledige kip, kippenbouten, diepvries en verse frietjes, en vis. Perfect gaar dus, zonder moeite.
Het toestel is veelzijdig, je kunt ermee frituren, bakken, grillen, braden en zelfs opwarmen.
Het heeft een handig groot formaat, van een hele kip van 1,4 kilo tot frietjes voor iedereen. En dat 1,5 keer sneller dan in een conventionele oven. Bovendien houdt de handige warmhoudmodus elk gerecht tot 30 min. lekker warm.
De Philips Airfryer XXL gebruikt hete lucht in plaats van olie en kan ook vet onttrekken. Gerechten kunnen tot 90% minder vet bevatten.
Met de Airfryer XXL komt ook een app NutriU én een receptenboek, samen goed voor honderden recepten. Je favorieten sla je makkelijk op.
De uitneembare Airfryer QuickClean-gaasmand met antiaanbaklaag maak je in geen tijd schoon. Alle verwijderbare onderdelen pop je snel in de vaatwasmachine.

Meer weten? Ontdek de Philips Airfryer hier.

Recept

Mosselen met look, venkel, pastis en zacht curry roomsausje

Ingrediënten 2p (voorgerecht)

  • 1 kg mosselen, schoongemaakt
  • 1 gele ui
  • 2 teen look
  • Peper en zout
  • 2 el pastis
  • ½ bot bieslook
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 kleine venkel

Sausje

  • ½ bot bieslook fijngesneden
  • 150 ml room
  • Peper en zout
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl mosterd

Bereiding
Zet de mosselen even onder in koud water, spoel ze grondig uit, verwijder de mosselen die niet meer perfect sluiten, giet af en leg in een kom.
Snij de venkel in kleine blokjes, de ui in sneetjes en rasp de look, meng alles met de olijfolie en kruiden onder de mosselen in de kom.
Verdeel de helft hiervan in de bakschaal, voeg de helft van de bouillon bij en 1 goeie el pastis.
Gaar in de Airfryer 10’op 200°, roer tussenin even op.
Meng intussen alle ingrediënten voor de mosselsaus onder elkaar.
Giet de mosselen in een schaal en druppel de curry roomsaus erover en wat fijn gesneden bieslook, herhaal met de andere portie mosselen.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen