Meest recente artikelen

Dit worden de foodtrends van 2020

Dit maken we massaal in 2020

  • Deel dit artikel:
Dit worden de foodtrends van 2020 Artikel

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe trends in de foodwereld. Benieuwd naar wat we in 2020 massaal op tafel zetten? Dit zijn dé foodtrends van 2020.

Milieubewuster eten

Na een jaar vol klimaatbetogingen en nieuws over de klimaatopwarming wordt ook wat op ons bord ligt milieubewuster. Veganisme wordt meer en meer mainstream en wie nog vlees eet, gaat op zoek naar lokaal vlees van hoge kwaliteit. Ook ons keukengerei wordt milieuvriendelijk.  Plastic bordjes, vorkjes en rietjes kunnen écht niet meer in 2020. We hebben dit jaar massaal herbruikbare rietjes en waterflessen op zak.

Koken met restjes

Ook voedselverspilling is volledig uit den boze in 2020. We doen steeds meer ons best om de juiste porties te koken en te mealpreppen. Toch een restje over? Dan gooien we het dit jaar niet zomaar weg, maar verwerken we de restjes in een heerlijke maaltijd.

Alcoholvrij

Vorig jaar kenden de alcoholvrije dranken en bieren al een opmars en die trend zet zich in 2020 zeker verder. We doen massaal mee aan Tournée Minérale, maar daar blijft het niet bij. Een alcoholvrij pintje bestellen is niet langer vreemd, maar net heel erg hip. Goed nieuws voor de zwangere vrouwen en mensen die al langer niet zo’n fan waren van alcohol dus!

Verse pasta en lasagne

Pasta een trend noemen zou overdreven zijn, want wij zijn al jaaaren verslaafd. Dit jaar maken we die pasta echter steeds vaker zelf. Maak er een echte activiteit van en maak pasta met het hele gezin of gezellig met vrienden. Ook de kinderen kunnen helpen. Ook lasagne wint aan populariteit dit jaar. Heb jij je voorgenomen om meer groenten en minder koolhydraten te eten dit jaar? Vervang de lasagnevellen dan eens door je favoriete groente!

Vegan kaas

De liefde voor kaas is iets dat veel mensen tegenhoudt om veganistisch te eten. Tot nu toe was het aanbod eerder beperkt, maar in 2020 begint vegan kaas aan een opmars. Charcuterieplanken verliezen aan populariteit in 2020, maar vegan kaasplanken worden hipper dan ooit.

West-Afrikaanse keuken

In 2020 zien we veel invloeden uit de West-Afrikaanse keuken. Kruidige kip, barbecuegerechten en hartige rijstschotels zijn dit jaar niet uit onze keukens weg te denken.

Notenboters

Pindakaas kennen we allemaal, maar in 2020 worden we extra creatief met notenboters. Amandelboter, cashewboter of een mix van noten, het kan allemaal het komende jaar. Het allerliefst maken we de notenboter zelf en lekker puur dit jaar, zo ben je zeker dat er geen onnodige, toegevoegde ingrediënten inzitten. We gaan notenboters ook steeds vaker gebruiken in dips, sauzen en gerechten. De tijd dat pindakaas enkel op de boterham gesmeerd werd, is duidelijk voorbij.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen