Meest recente artikelen

Uitgetest: The Avocado Show in Brussel

Redactrice Maaike testte het uit

Uitgetest: The Avocado Show in Brussel Artikel

In Brussel opende onlangs de eerste Belgische vestiging van het populaire avocadorestaurant 'The Avocado Show'. Bij 'The Avocado Show' kun je avocado's eten als ontbijt, brunch, lunch of diner. Onze redactrice Maaike ging proeven.

In Nederland is The Avocado Show razend populair. Nog voor de vestiging in Amsterdam twee jaar geleden opende ging het restaurant viraal dankzij prachtige foto’s van avocadogerechtjes. Ondertussen hebben ze meer dan 100 000 volgers op Instagram. Vanaf nu kunnen we ook in ons land, op de Anspachlaan in Brussel, de gerechtjes met avocado in de hoofdrol uitproberen. Ik ging alvast eens proeven.

Pretty healthy food‘, dat is wat eigenaars Ron Simpson en Julien Zaal willen serveren. Volgens hen moet eten vooral lekker en gezond zijn, maar mag het er ook best mooi uitzien. Ook het interieur van The Avocado Show is ‘pretty’ te noemen. De neonletters en de millenial pink zetels verschijnen dan ook regelmatig op Instagram.

(c) Kirsten Vansanten

Op de kaart vind je – je raadt het al – allerlei gerechtjes met avocado, zelfs dessertjes. Het eerste gerechtje dat ik voorgeschoteld krijg, is ‘The Avo Garden’, een avocado gevuld met hummus, verschillende specerijen en eetbare bloemen. Nadat ik een mooie Instagramfoto maak, verzekert Ron me ervan dat het gerechtje nog lekkerder is als je alles door elkaar mengt en ik me dus zeker niet moet inhouden om het kunstwerkje te verpesten. Hij heeft gelijk!

Daarna volgt een poké bowl. Ik ben vegetarisch en ga dus voor de vegan versie met sushi rijst, mango, edamame, zeewier en avocado natuurlijk. Als dessert krijg ik ‘The Verry Berry Waffle’, een suikerwafel met bessen en stukjes avocado op. Van dit gerechtje ben ik wat minder onder de indruk. Jammer dat er enkel wat stukjes avocado op liggen en de vrucht bijvoorbeeld niet verwerkt is in het wafeldeeg, maar ik heb wel heel erg van deze lunch genoten. Als je het mij vraagt, is The Avocado Show zeker een bezoekje waard.

The Avo Garden

En wat met de duurzaamheid?

In ‘Over Eten’ op Éen toonden Kobe en Danira ons al hoeveel water er nodig is om een avocado te produceren. Om een tomaat, appelsien of krop sla te kweken heb je zo’n 50 liter water nodig. Voor een avocado heb je daarentegen 180 liter water nodig. Daar maak ik wel graag even de kanttekening bij dat er voor een biefstuk maar liefst 4000 liter (!) water nodig is.

Dagelijks gaan er bij The Avocado Show zo’n 300 avocado’s over de toonbank. Ik vroeg de eigenaars dan ook hoe zij staan tegenover de duurzaamheid van de avocado. “Wij zijn persoonlijk langsgegaan bij de boeren waarmee we samenwerken om er zeker van te zijn dat het productieproces zo eerlijk en duurzaam mogelijk verloopt. Zo letten we erop dat de landbouwers een eerlijke prijs krijgen en dat er geen water verspild wordt”, zegt mede-eigenaar Ron Simpson.

“Als we avocado’s in België zouden kweken zouden we meer energie verbruiken om het klimaat te proberen regelen in serres dan dat er nu verbruikt wordt door ze met schepen te transporteren. Bovendien is de avocado zo’n voedzame vrucht dat ik denk dat je beter andere producten die veel water verbruiken kunt laten liggen en wel avocado’s kunt eten dan andersom.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen