Meest recente artikelen

Relax, het is weer school!

Zo hou je dat ontspannen vakantiegevoel langer vast… ook in de keuken

  • Deel dit artikel:
Relax, het is weer school! Artikel

Samen met McCain

Ja, de vakantie is echt voorbij. Maar nee, daarom hoef je dat heerlijke vakantiegevoel nog niet meteen kwijt te zijn. Rek de rust, met slimme tips, gerechten met nog een streepje zon, en lekkers dat tegelijk het brein aanscherpt. Patatjes als brain food, bijvoorbeeld. Lekker makkelijk met de koelverse aardappelen van McCain!

Proef ze nu met korting!
Probeer de Halve krieltjes met rozemarijn van McCain (100% gaar!) nu met de kortingbon.

Aperitiefje?
Niets zegt zo nadrukkelijk rust en zomer als een ontspannend aperitiefje, bij voorkeur op een zonnig terras. Vergeet dus vooral niet dat het nog steeds officieel zomer is! Mooi weer? Vlieg bij thuiskomst na werk en school niet meteen in de klussen maar neem de tijd voor een gezinsaperitief buiten. Een kwartiertje volstaat om weer helemaal de rust terug te vinden en te ‘onthaasten’ nog voor je gehaast kunt raken.

Koken? Ma non troppo…
Net omdat het nog lang geen herfst is, is er geen enkele reden om al volop stevige gerechten te maken die veel tijd vragen.  Maar vers en gezond, dat wil je natuurlijk wel.

  • Kies voor veel rauwkost, die nog in zomerse overvloed wordt aangeboden.
  • Maak salades waar je mits een kleine variatie twee dagen van kunt eten; varieer bijvoorbeeld met vlees of vis bij een basissalade van aardappeltjes en groente.
  • Ga voor de kortste bereidingen: een stukje vlees of vis bakken of grillen gaat lekker snel. Die stoofpotjes komen later wel.
  • Kies ook eens voor blokjes ham, kaas of een vleesvervanger, gerookte vis, hardgekookte eitjes… gezonde eiwitten waar je geen voorbereiding aan hebt.
  • Maak gebruik van de verse aardappelproducten van McCain (te vinden in de versrayon). Er is voor elk wat wils: natuur of gekruid, 100% gaar of Oven Specials die nog even in de oven moeten.

Organiseren geeft rust

  • Zet de brooddozen, pennenzakken en drinkbekers op voorhand klaar en maak er een gewoonte van om dat vanaf nu elke avond te doen. Dat scheelt stress ’s morgens.
  • Maak een weekplanning: een rooster waarin je alle activiteiten en uurregelingen overzichtelijk noteert. Zo weet iedereen wat er wanneer gebeurt en weet je al zeker dat er niets wordt vergeten, toch vaak dé bron van stress in huis.
  • Ook een weekmenu kan handig zijn: maak samen op een rustig moment een planning met menu’s voor de hele week, zo hoef je daar dag na dag niet meer over na te denken en kun je vooraf alle nodige boodschappen doen. Geen last minute shopping-stress!

En wanneer vertrekken we weer?
Nu al heimwee naar de vakantie? Denk dan na over de volgende! City trip, korte break of gewoon een weekendje weg: als je iets hebt om naar uit de kijken, sta je rustiger tegenover een drukke tijd..

Patatjes zijn goed voor het brein
Ze zijn altijd lekker én doen je lichaam goed. Vooral ons brein is blij met patatjes. De hersenen hebben namelijk in verhouding meer energie nodig dan andere organen, en de gezondste energie zit in producten met veel trage (‘goede’) suikers, complexe koolhydraten die een traag effect hebben op de bloedsuikerspiegel. Dat betekent gezonde energie voor lange tijd!

Zin in een echte powercombinatie boordevol ingrediënten die het brein ondersteunen? Maak een salade met gekookte aardappelen, reepjes gerookte zalm, een hardgekookt eitje, gestoomde broccoli of jonge spinazieblaadjes en wat gehakte noten. Plet een avocado, roer er wat olijfolie en citroensap door, breng op smaak met peper en schep als dressing door de salade.

Extra tip: kies voor het assortiment 100 % gaar van McCain (halve krieltjes met rozemarijn, blokjes met fijne kruiden of aardappelschijfjes met look & peterselie). Zoals de naam het zegt, zijn die al gaar. Gewoon mengen met alle andere ingrediënten en snel aan tafel. Is het warm weer? Maak deze salade dan ’s avonds en zet hem koel tot de volgende dag. Kun je weer sneller aan tafel!

Snel klaar, dus rustig koken met de krieltjes van McCain
De Halve krieltjes met rozemarijn van McCain zijn bereid met geselecteerde kwaliteitsaardappelen en hebben een pure, volle aardappelsmaak. Ze lenen zich uitstekend voor warme schotels én voor koude bereidingen. Hun leuke vorm voegt bovendien een speelse toets toe aan je gerechten.

Keep it cool, avec des pommes de terre 1

Nog meer inspiratie om lekker met de aardappelen van McCain aan de slag te gaan, vind je hier

 

 

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen