Meest recente artikelen

Biostrade: lekker verantwoord festivalfood op Dranouter

Lekker verantwoord festivalfood!

Biostrade: lekker verantwoord festivalfood op Dranouter Artikel

Festivals en foodtrucks gaan meestal hand in hand. Dit jaar kiest Dranouter voor een biostrade, om tussen de optredens door heerlijk van verantwoord festivalfood te smullen!

Een bio-wat?

In de biostrade op Dranouter Festival vind je verschillende foodstandjes die enkel werken met verse, biologische producten uit eigen streek. Denk maar aan partners als Oxfam, waar je frisse wijntjes en cocktails/mocktails kunt halen, en aan Place De L’Apero die heerlijke biologische dranken en tuinsappen aanbieden. Aanrader!

Wil je het hele festival biologisch eten? Dat kan! I.s.m. VLAM staat er voor de eerste keer een biostrade op het…

Posted by Dranouter Festival on Thursday, July 19, 2018

Dranouter: duurzaam festival

Dranouter kiest al jaren voor een ecologische aanpak, mét succes. Enkele jaren geleden won het festival ‘De Groene Vent Award‘ van OVAM en sindsdien blijft de organisatie innoveren om Dranouter zo duurzaam mogelijk te maken. Naast de biostrade en optredens van onder andere Passenger, Selah Sue en Intergalactic Lovers, speelt het festival heel wat troeven uit:

  • een waterbar waar je gratis kraantjeswater kunt tappen
  • een ecologisch kinderdorp waar je kroost zich kan uitleven
  • oplaadpunten, waar je je smartphone op zonne-energie kunt opladen
  • biologische bekers, bordjes én inzamelpunten waar heel wat vrijwilligers aan meewerken.

Cashless betalen

Dranouter kiest er daarnaast voor om dit jaar helemaal cashless te gaan. Alle aankopen van drank en eten kun je dus betalen met digitale bonnen in plaats van met papieren exemplaren. De digitale munten staan op een chip die aan je festivalbandje bevestigd is. Aan de bonnenverkooppunten kun je checken hoeveel er nog op de chip staat. Handig, want zo hoef je ook geen portemonnee mee te sleuren. Je kunt de bonnetjes namelijk samen met je festivalticket kopen, of ze aanschaffen via de app. Uiteraard kun je ze ter plaatse ook nog altijd cash of met je bankkaart betalen.

Geen papieren drankbonnen meer op #dranouterfest18: je betaalt je pastabeker of je cocktail dit jaar met 'bongs'…

Posted by Dranouter Festival on Monday, July 30, 2018

Praktisch

Dranouter vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 6 augustus 2018, in Heuvelland. De volledige affiche, ticketprijzen en meer info vind je op de website.

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen