Meest recente artikelen

Dé tools die je nodig hebt als je vis of zeevruchten klaarmaakt

Haal de lekkerste smaken uit de zee

  • Deel dit artikel:
Dé tools die je nodig hebt als je vis of zeevruchten klaarmaakt Artikel

Ontdek waarom je dat oestermes, die kreeftentang en dat fileermes écht in huis moet halen.

Hier zijn we met de mosselen!

Vroeger werd wel eens gezegd dat je mosselen enkel kunt eten in de maanden met een ‘r’, maar dat is een fabeltje. Mosselen kun je het hele jaar door eten, behalve van half april tot en met juni, want dan planten ze zich voort.

Onmisbaar

  • Mosselpot, Cosy & trendy, € 13,49 bij bol.com.
  • Mosselbestek, € 8,70, Van Uytsel

Dé tools voor mosselen

Oh die oesters…

Oesters zijn een echte delicatesse, maar het is best een uitdaging om ze ongehavend open te krijgen. Alles begint bij een goed oestermes. Gebruik een handdoek of een speciale handschoen om te voorkomen dat je uitschiet met je mesje. Steek je oestermes langs de zijkant van de oester tussen de twee schelpen. Beweeg het zachtjes heen en weer tot je mes er mooi tussen zit, snij dan de oester los van de schelp en open de oester.

Toptip! Giet het eerste vocht van de oester na het openen weg. De oester zal de schelp vanzelf vullen met nieuw, helder vocht.

Onmisbaar

  • Oestermes, Point Virgule, € 29,95 bij debijenkorf.be
  • Handschoen tegen snijwonden, Demeyere, € 12,50, Van Uytsel

Dé tools voor oesters

Voor de fijnste filets

Tuurlijk kun je aan de visboer vragen om je verse visjes te fileren. Maar waarom probeer je het niet zélf? Het vergt wat oefening, maar met het juiste materiaal lukt het je zeker. Gebruik een fileermes, dat is van dun en flexibel metaal zodat je makkelijk de vorm van de vis kunt volgen en er zo weinig mogelijk lekkers verloren gaat. Met een groot keukenpincet kun je de vis bij het bakken makkelijk omdraaien in de pan.

Onmisbaar

  • Fileermes Arcos, € 21,99, bol.com
  • Groot keukenpincet, € 24,95, Van Uytsel

Dé tools om vis te fileren

Kreeftje, iemand?

Wat een luxebeestje, die kreeft! Koud belle vue of warm gegratineerd… altijd lekker! Wil je het jezelf extra makkelijk maken? Laat je kreeften dan voorkoken bij de vishandelaar en vraag om de scharen al te breken, dat voorkomt heel wat geklungel bij het oppeuzelen. Of doe het zelf en gebruik een kreeftentang en fijne vorkjes.

Onmisbaar

  • Kreeftentang Muller, € 8,50, Van Uytsel
  • Rode kreeftenvorkjes en schaartje, € 8,90 voor een set van 6, Van Uytsel
  • Kreeftenvorkjes, € 10,40 voor 2 stuks, Van Uytsel

Dé tools voor kreeft

Goed gebakken!

Een vis in z’n geheel klaarmaken? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Zorg voor een goede ovale vispan met antiaanbaklaag. Hier past de vis mooi in én normaal kan die pan ook in de oven. Liever een filet bakken? Gebruik dan een visspatel, die is iets langer dan een gewone spatel. Laat de vis bijna helemaal doorgaren op de velkant en draai ‘m dan pas voorzichtig om. Als je de vis te vaak omdraait, valt hij uit elkaar.

Onmisbaar

  • Vispan, Point Virgule, € 109, debijenkorf.be
  • Visspatel, € 2,50, ikea.be

Dé tools om vis te bakken

Plateau de luxe

Niks zo chique als een echte plateau ‘fruits de mer‘. Wulken, palourdes, langoustines, garnalen,… leg de plateau mooi vol met je favoriete lekkers uit de zee. Let wel, bij warm weer serveer je alles best op ijs.

Onmisbaar

  • Fruits de mer schaal klein, € 53,25 of groot, € 55,75, kookwinkel.nl
  • Standaard voor fruits de mer, € 16,95, kookwinkel.nl
  • Kreeftenbavet, € 6,10, Van Uytsel
  • Kreeftenvorkjes, € 6,40 voor 6 stuks, Van Uytsel

Dé tools voor fruits de mer

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen