Meest recente artikelen

10 briljante keukenhacks die wij nú gaan stelen

Spieken bij de opruimpro's!

10 briljante keukenhacks die wij nú gaan stelen Artikel

Bij Libelle Lekker zijn we echt dól op handige kitchen hacks: kleine trucjes die komaf maken met allerlei keukenproblemen. Vooral handig opruimen is soms een obstakel, maar met deze tips die we op het internet vonden, wordt het een pak makkelijker.

1. Magneten maken plastic potjes nóg handiger

Plak een magneetje op de onderkant van een plastic potje en hang het aan de binnen- of buitenkant van je koelkast. Ideaal voor kruidenrestjes, noten en allerlei andere kleine dingen.

2. Haakjes, haakjes, haakjes

In elke doe-het-zelfzaak koop je spotgoedkoop plastieken haakjes die je overal op kunt kleven. Plak ze aan de binnenkant van je keukenkasten en hang er ovenwanten, maatlepels of andere spullen aan.

3. Je sausjes bewaren? Een eitje!

Ben je het beu om die fles ketchup altijd een flinke tik te moeten geven? Bewaar ze dan al omgekeerd in de deur van je koelkast! Een oud eierkarton zorgt ervoor dat de flessen niet omvallen.

4. Spuitbussen netjes op een rij

Als de kast onder je gootsteen een rommeltje is, probeer dit dan eens: hang je spuitbussen op aan een trekstang tussen je kastwanden. Zo heb je meteen een overzicht én maak je plaats op de bodem.

5. Zicht op je messen

Te weinig plaats voor je messen én geen grijpgrage kinderhandjes in de buurt? Hang je messen dan op aan een magnetische strip boven je aanrecht.

6. Nooit meer deksels zoeken

Plastic bewaardoosjes zijn superhandig, maar op de één of andere manier lijken de dekseltjes altijd zoek te raken. Een oud cd-rek kan daarbij helpen!

7. Magazinehouder als groente- en fruitrek

Wil je je groenten bewaren op een handige manier die meteen ook visueel aantrekkelijk is? Tik dan een paar mooie metalen mandjes op de kop en maak ze vast aan een keuken- of kastwand.

8. Maak je eigen messenblok

Deze hack is simpel en superleuk: vul een leuke pot of vaas met satéstokken en je hebt op 1, 2, 3 een messenblok!

9. Verfrommelde cupcakevormpjes? Verleden tijd!

Bewaar je cupcakevormpjes in een mason jar of een oude glazen sausjespot.

10. Stapelen maar

Bier- en andere drankflesjes bewaren zonder dat ze wegrollen? Meer dan een papierklem heb je niet nodig!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen