Meest recente artikelen

Goeie vraag: is er een verschil tussen amandelmeel en amandelpoeder?

Sandra Bekkari zegt van wel!

  • Deel dit artikel:
Goeie vraag: is er een verschil tussen amandelmeel en amandelpoeder? Artikel

Heb jij je ooit al afgevraagd of er een verschil is tussen amandelpoeder en -meel? Wij zochten het uit en vonden het antwoord bij Sandra Bekkari.

 

Wat is amandelmeel?

Amandelmeel bestaat uit gemalen amandelen zonder velletje, niet meer en niet minder. Je eet dus eigenlijk de volledige amandel op. Bovendien gaan op deze manier geen gezonde voedingsstoffen verloren.

Wat is amandelpoeder?

Amandelpoeder is poeder van amandelen waaruit de olie geperst is. Daarom is amandelpoeder heel wat minder smaakvol dan amandelmeel. De gezonde bestanddelen zijn door het verwijderen van de olie ook haast allemaal verdwenen.

Hoe zie je het verschil?

Amandelpoeder is een pak droger dan amandelmeel. Amandelmeel kan je gemakkelijk samenduwen en er een bolletje van rollen; bij amandelpoeder zal dat niet lukken. Gewoon naar de verpakking kijken zal helaas geen zoden aan de dijk zetten: de benamingen amandelpoeder en -meel worden door fabrikanten door elkaar gebruikt.

Zelf amandelmeel maken

De enige manier om zeker te weten dat je echt amandelmeel in huis haalt, is door informatie in te winnen bij gespecialiseerde winkels of door het zelf te maken. Daarvoor haal je amandelen zonder velletje in huis (amandelschilfers zijn ook oké) en vermaal je ze in de keukenrobot. That’s it. Zorg er wel voor dat je niet te lang mixt, want dan komt er te veel olie vrij en verandert de structuur.

Bron: www.nooitmeerdiëten.be

  • Deel dit artikel:
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen