Meest recente artikelen

Mis het niet: Week van de Smaak 2017

Wat te doen?

 • Deel dit artikel:
Mis het niet: Week van de Smaak 2017 Artikel

Van 16 tot 26 november zal de elfde editie van de Week van de Smaak plaatsvinden. Centraal thema dit jaar is de Smaak van Morgen. 250 organisatoren in Vlaanderen en Brussel zullen er dan ook alles aan doen om jou een culinaire blik op de toekomst te doen werpen.

Tussen 16 en 26 november denkt Vlaanderen bewust na over hoe onze eetmomenten er in de toekomst zullen uitzien. Van West-Vlaanderen tot Limburg worden er tijdens de Week van de Smaak maar liefst 250 activiteiten georganiseerd. Het ruime aanbod aan workshops, proeverijen, lezingen, wedstrijden en maaltijden vind je hier.

Markt van Morgen

Tijdens de Week van de Smaak komt de Markt van Morgen ook naar je toe. Check onderstaande data en proef, ruik en beleef de toekomst in jouw buurt (telkens van 14u tot 18u):

 • 16 november in Hasselt (Capucienenplein)
  met Mealhero, Foodbag, Omegabaars, Sympli Good Food en Créosa
 • 17 november in Brugge (station)
  met Mealhero, Foodbag, Omegabaars, Sympli Good Food en Unicorn Flavors
 • 20 november in Gent (station)
  met Mealhero, Foodbag, Omegabaars, Sympli Good Food, Unicorn Flavors, Bureau/Cuisine en Algimun en Simone à Soif
 • 21 november in Antwerpen (station)
  met Mealhero, Foodbag, Omegabaars en Sympli Good Food
 • 22 november in Brussel (Centraal station)
  met Mealhero, Foodbag, Omegabaars en Sympli Good Food
 • 23 november in Leuven (Bibliotheek)
  met Mealhero, Foodbag, Omegabaars, Sympli Good Food, Bureau/Cuisine en Algimun, Créosa en Project voedsel voor de toekomst

Onze favorieten

 1. Tables d’hôtes – 15-26/11 (Kortrijk): Lekker eten van en bij gastgezinnen van niet- Belgische origine.
 2. Gastentafel Luc Van der Linden – 18,19, 25, 26/11 (Schellebelle): De smaken van morgen met wetenschapper Maxime Willems en gastchef Luc Van der Linden hotelschool Spermalie/Brugge en tal van culinaire productontwikkelaars.
 3. Is de tijd rijp om insecten te proeven? – 19/11 (Antwerpen): Cupcakes kunnen ieders hartje bekoren, maar waag jij je aan een cupcake met insecten? Evy Princen poogt jouw angst om te zetten in nieuwsgierigheid.
 4. Wat zullen we eten, zeven dagen lang? – 24/11 (Tessenderlo): Wat zullen we in de toekomst meer ‘moeten’ gaan eten? Hoe smaakt het? Proeversstandjes met vergeten dingen, nieuwe dingen, gedurfde dingen..
 5. Foodsavers sociaal aan de slag met voedseloverschotten – 23/11 (Geetbets): Foodsavers willen voedselverlies tegen gaan en daarbij ook sociale tewerkstelling creëren. Ze maken nieuwe, lekkere producten op basis van voedsel dat anders verloren gaat, zoals steeltjes van oesterzwammen.
 6. Dat smaakt naar meer – 15-24/11 (Sint-Pieters-Woluwe/Oudergem): Groente- en fruitsapjes, informatiesessie over CSA (Community Supported Agriculture) en bezoek aan de bioboerderij. Kookworkshop ‘Smaak van hier en daar’: multicultureel dessertaanbod, gezonde sapjes maken en koken met restjes.

Meer info? Bezoek de website van de Week van de Smaak.

 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen