Meest recente artikelen

Met Kenwood begint bakken pas echt

Voor zoetekauwen

  • Deel dit artikel:
Met Kenwood begint bakken pas echt Artikel
Libelle Lekker & Kenwood

Libelle Lekker & Kenwood

Met de nieuwe Cooking Chef Gourmet van Kenwood wordt je patisserie even lekker als bij de bakker. Dankzij het inductievuur kneed en roer je niet alleen, maar kook je ook echt en kun je de temperatuur exact instellen zoals jij het wilt. Het nieuwe toestel kan nog hogere temperaturen aan waardoor zelfs chocolade tempereren kinderspel wordt. De 24 automatische programma’s in het nieuwe Gourmet-model helpen je makkelijk op weg.

Naar de website

Bakken tijdrovend? Niet met de nieuwe Cooking Chef Gourmet van Kenwood. Deze derde hand in de keuken klaart alle zware klusjes voor je.

 Rolbiscuit met confituur en Italiaanse meringue

Een feestelijke rolbiscuit maken? Dat is zo gepiept met de nieuwe Cooking Chef Gourmet van Kenwoord! Klik hier om het recept te bekijken.

Met Kenwood begint bakken pas echt 1

Italiaanse meringue vs gewone meringue

Een gewone meringue maak je koud, een Italiaanse warm je op. Een ideale klus voor de Kenwood Cooking Chef Gourmet natuurlijk.

  • Door de eiwitten op te warmen gaat de eiwitcelwand stollen waardoor het vocht in het eiwitcelletje blijft.
  • Door de eiwitten te kloppen, kleven de eiwitcellen aan elkaar tot eiwitlinten en blijft het vocht mooier in de meringue zodat het niet gaat verwateren.

Rolbiscuit zonder scheuren? Dat maak je zo

  • Smeer je bakpapier grondig in met gesmolten boter. De biscuit zal al het vet opzuigen waardoor hij vochtiger blijft en minder snel zal scheuren tijdens het oprollen.
  • Strooi na het bakken suiker over de biscuit. De suiker zal een beetje smelten door de warmte van de biscuit. Zo sluit je de biscuit af van lucht en blijft het vocht in de biscuit.

Toch nog scheuren? Een slim truckje

  1.  Vouw het bakpapier opnieuw over je rol biscuit en neem een meetlat.
  2.  Duw door het bakpapier de rol aan.
  3.  Span de rol strak op met behulp van het bakpapier. Zo duw je de barsten plat en krijg je een smallere rol.

Soesjestoren

Ook deze heerlijke toren van soesjes maak je met behulp van de Cooking Chef Gourmet van Kenwoord. Klik hier om het recept te bekijken.

Met Kenwood begint bakken pas echt

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen