Meest recente artikelen

Hier kijkt de redactie naar uit in oktober

Blijmaker

  • Deel dit artikel:
Hier kijkt de redactie naar uit in oktober Artikel

Geluk zit vaak in kleine dingen. Deze blijmakers toveren in oktober een glimlach op de gezichten van onze redactie.

Webredactrice Rien

Van 18 tot 22 oktober 2017 vindt in Brussel het gastronomische festival Culinaria plaats. Het publiek wordt er ontvangen in een buitengewone en culinaire setting en kan er meer dan 30 sterrenchefs aan het werk zien zoals nog nooit tevoren. Bezoekers worden ondergedompeld in verrassende werelden en kunnen ze met volle teugen van elk moment genieten. Zo worden ze onder andere verwelkomd met een Hendrick’s cocktail en kunnen ze zich te goed doen aan een van de 3 menu’s die de chefs klaarmaken in hun open keuken. Aanrader!

Culiredactrice Sofie

Na lang zoeken vond ik bij Albert Heijn eindelijk vadouvan, een gefermenteerd Indisch kruidenmengsel. De zoete, rokerige geur ervan brengt me in één klap terug naar Zuid-India, waar ik enkele jaren geleden op reis was. Vadouvan smaakt onder meer heerlijk in pompoensoep, probeer bijvoorbeeld dit recept. Perfect voor de herfst!

Hier kijkt de redactie naar uit in oktober

Wes, coördinator Lekker-shop

Vorige week is er in Gent een echte ‘kaasbar’ geopend: Edgar Kaasbar. Geen winkel, maar een plaats om een originele kaasplank en passend glas bier of wijn te bestellen, geselecteerd door een kaasmeester. Mijn vriendin noemt mij bij regelmaat een kaaskop, dus voor mij staat een bezoek aan dit nieuwe adres sowieso in mijn agenda!

WEBREDACTRICE MARLIES

Ik ben dol op venkel en in oktober is hij het allerlekkerst. Het groen gebruik ik als afwerking bij vissoepjes, met de zaadjes pimp ik m’n marinades en van de knol maak ik quiches. Venkel is ook heerlijk in salades, zoals deze. Wist je trouwens dat venkel en appel een match made in heaven zijn? Superlekker en verrassend fris.

Hier kijkt de redactie naar uit in oktober 2

 

Manon, culiredactrice

In het oktober is het weer tijd voor Jong keukengeweld. Jonge topchefs serveren dan een menu aan een bescheiden prijs voor jongeren onder de 30. Ik heb geluk want ik kan nog twee jaar genieten van deze actie. Fantastisch om zo’n jong culinair talent aan het werk te zien! Heel fijn ook dat topgastronomie op deze manier toegankelijk wordt gemaakt voor jongeren. Zij durven anders misschien niet snel binnenstappen in deze restaurants. Ik reserveerde alvast een tafeltje bij L’Epicerie du Cirque, intussen een vaste waarde in Antwerpen.

Coördinator food Karolien

Een mandoline stond al een tijdje op mijn verlanglijst, en eind september heb ik er, voor mijn verjaardag, één gekregen! Ik kijk ernaar uit om er in oktober mee aan de slag te gaan. Staan al zeker op het menu: supersimpele maar feestelijke aardappelrozetten, en een verrassende salade met flinterdunne butternutpompoen.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.