Meest recente artikelen

Dé basics voor op kot

Geef je student het allerbeste mee

  • Deel dit artikel:
Dé basics voor op kot Artikel

Gaat je zoon of dochter binnenkort op kot of het huis uit? De spulletjes op deze checklist zijn onmisbaar voor zijn of haar keuken én gaan bovendien ook lekker lang mee.

✔️ Pannenset

Met een kookpan die groot genoeg is voor spaghetti, een koekenpan met antiaanbaklaag en een steelpannetje om snel wat water of melk of een eitje te koken, kom je al een heel eind.

Dé basics voor op kot Dé basics voor op kot 1 Dé basics voor op kot 2

Van links naar rechts:

  • Koekenpan Ceramic Control White Induction van Tefal, 21 cm, is geschikt voor alle vuren. Deze pan heeft een krasbestendige keramische laag en een Thermo-Spot die je laat weten wanneer de pan gereed is voor gebruik. Nu € 21,95 i.p.v. € 27,90.
  • Kookpot BK New Vintage met deksel, 20 cm, is prima geschikt om pasta, aardappelen… in te koken. De emaillen laag is kras- en slijtvast, ook als je metalen lepels gebruikt. Het pannetje mag ook in de oven, maar is niet geschikt voor inductievuren. € 29,00.
  • BK New Vintage steelpan zonder deksel, 16 cm, is een handig pannetje mét schenktuit. Net als bij de kookpot is de emaillen laag kras- en slijtvast. Het pannetje mag ook in de oven, maar is niet geschikt voor inductievuren. € 25,00.

✔️ Messen

Dé basics voor op kot 3

Messenset Les Essentiels van Opinel France bevat een glad, een gekarteld en een gebogen keukenmesje én een dunschiller. De messen zijn gemaakt van roestvrij staal en behouden hun scherpte goed. Vertel je zoon of dochter wel dat messen nooit in de vaatwasser mogen: je moet ze met de hand afwassen. Nu € 27,16 i.p.v. € 37,50. Bestaat ook in een gekleurde uitvoering.

✔️ Snijplank

Dé basics voor op kot 5

De snijplanken van Brabantia zijn voorzien van een antisliphandgreep en antislipranden. Zo blijven ze altijd mooi liggen, wat extra veilig is. Wil je er maar eentje aanschaffen, ga dan voor maatje L: daar past alles op (nu € 8,00 i.p.v. € 9,95). Uitbreiden kan met maatje M (€ 6,95) en maatje S (€ 4,95).

✔️ Klopper

Dé basics voor op kot 4

Al is het om een pakje oplossoep op te warmen: een klopper of garde mag niet ontbreken in je keuken. Deze klopper van Brabantia ligt stevig in de hand en door z’n vrolijke kleurtje raak je ‘m niet snel kwijt. € 6,95.

✔️ Handige keukenhulpjes

Dé basics voor op kot 7 Dé basics voor op kot 9 Dé basics voor op kot 10

Dé basics voor op kot 11 Dé basics voor op kot 12Dé basics voor op kot 13

Van links naar rechts, van boven naar onder:

✔️ Maatbeker

Dé basics voor op kot 14

De Joseph Joseph maatbeker zijn er eigenlijk twee in één: hiermee meet je hoeveelheden af van 5 ml tot 1 l. Nu € 20,99 i.p.v. € 36,60.

✔️ Vergiet

Dé basics voor op kot 15

Fruit spoelen, spaghetti afgieten… Alles past in het vergiet van Kitchen Basics. € 12,50.

✔️ Ovenschaal

Dé basics voor op kot 16

Net groot genoeg voor een portie macaroni met kaas en hesp, deze Cook and Serve ovenschaal van Rig-Tig. € 14,99.

✔️ Plastic bewaarbakjes

Dé basics voor op kot 17

Superhandig vinden wij deze zesdelige set bewaarbakjes uit de Joseph Joseph Nest collectie: ze passen in elkaar en nemen dus heel weinig plaats in. Nu € 38,50 i.p.v. € 55,00.

✔️ Servies, glazen en bestek

Dé basics voor op kot 18Dé basics voor op kot 19Dé basics voor op kot 20

✔️ Pannenlappen, handdoeken en onderzetters

Dé basics voor op kot 21Dé basics voor op kot 22Dé basics voor op kot 23

✔️ Handige elektrische apparaten

Niet elke kotkeuken is even goed uitgerust. Check het huisreglement en kijk of je deze toestellen eventueel zelf mag aankopen.

Dé basics voor op kot 24Dé basics voor op kot 25Dé basics voor op kot 26

Van links naar rechts:

Ook handig zijn een microgolfoven en een kleine koelkast. Vraag wel steeds na of het huisreglement dit toelaat.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen