Meest recente artikelen

Alle zomerse foodtruck festivals op een rij

Handige kalender

  • Deel dit artikel:
Alle zomerse foodtruck festivals op een rij Artikel

They keep on rollin'! Ook zin om deze zomer te smullen van hip lekkers recht uit de foodtruck? Hier vind je een handig overzicht van de smakelijkste places to be in binnen- én buitenland.

België boven

22 juli

In Dessel kun je op zaterdag 22 juli naar het Foodtruck Fest op het Meiplein. Het evenement wordt georganiseerd door Charity for Children ten voordele van de actie ‘Voor een lach van Brent’.

22-24 juli

Baie lekker eten, dat vind je van 22 tot en met 24 juli aan de Citadel van Diest op het Baie Lekker-festival, dat zich logischerwijs op de Zuid-Afrikaanse keuken richt. Streekbieren, gins, live muziek, een dj, kleinkunststraattheater en kinderanimatie ontbreken evenmin.

12-13 augustus

Op 12 en 13 augustus staan de beste foodtrucks op het Munt Summerspot Streetfood festival in De Munt in Roeselare.

12-15 augustus

Kafé Kasserol is een duurzaam foodtruck festival van 12 tot en met 15 augustus in het stadspark van Lier. Mooi meegenomen: het is helemaal gratis! Alle foodtrucks ondertekenen een ‘groen charter‘ om hun afval te beperken.

20-24 & 27-31 juli, 4-6 & 12-13 augustus

De Balls van Wim Ballieu staan in al hun Glory op festivals Tomorrowland & Dreamville (20-24 juli en 27 tot 31 juli), Dranouter (4, 5 en 6 augustus) en We Can Dance (12 en 13 augustus).

Donderdag, vrijdag, zaterdag in augustus

Groentechef Seppe Nobels installeerde enkele jaren geleden al een eigen zomerse foodtruck op het plein voor het restaurant en brengt ook dit jaar de ‘beste slow fast food’ van Antwerpen. Elke week op donderdag, vrijdag en zaterdag aan Graanmarkt 13, Antwerpen

Allen naar Amsterdam

Vleesch noch visch is als het ware legendarisch vegetarisch. Ze noemen het zelf confusion cooking. De vleesvergeter heeft een bite die erg lijkt op vlees, maar van duurzaam geteelde soja uit Canada wordt gemaakt. Geserveerd met een verse Griekse pita en lekker veel homemade tzatziki. Ze hebben een vaste kiosk in de Schaepmanstraat 2 in Amsterdam West, maar reizen uiteraard nog steeds rond.

• Kok Bennie Blij staat in zijn eentje te kokerellen en serveert luxueuze gerechten als vissoep en risotto op porseleinen bordjes en met bestek op een klein terras voor zijn sympathieke minirestaurantje. De hele zomer door op verschillende locaties in Amsterdam. Meer info op de Facebookpagina van Bennie Blij.

• De Aloha Juice Truck telt inmiddels vier trucks, stuk voor stuk authentieke klassieke brandweerwagens uit 1970 die zijn verbouwd tot rollende keuken. Je kunt aan de Aloha Juice Truck vooral genieten van juices, smoothies  en gezonde snacks. In de zomer van woensdag tot en met zondag te vinden in het Vondelpark en het Amsterdamse Bos en van maandag tot en met vrijdag op de Zuidas.

• Ouderwets lekker, met de ‘bite’ van nu: Hete Bliksem is de ware droom van elke foodie. De houtgestookte bbq geeft de gerechten een pittig rokerige smaak. Of je nu gaat voor de ambachtelijke worst, oma’s gehaktballen, gepofte uien, bliksemse röstiballetjes, chocoladetaart met griesmeelsaus of de hartverwarmende hete bliksem: smaaksensatie gegarandeerd! Hete Bliksem Streetfood vind je op de Van Woustraat 114.

Rocking Rotterdam

Rotterdam lanceert deze zomer een sociaal experiment met foodtrucks. De stad wees twaalf plaatsen aan die wel wat extra ‘sociale cohesie’ konden gebruiken: Boompjes/Leuvehoofd, Oostplein, Wijkpark Oude Westen, Museumpark, Luchtsingel bij Pompenburg, Het Park, Wijnhaven, Wilhelminapier, Wilhelminaplein, Rijnhaven (achter het Nieuwe Luxor), Zuiderpark en Balkon aan de Maas. Je vindt er de hele zomer door verschillende foodtrucks, zoals de hippe Champagnebus, een Chocolade & Fudge-foodtruck en met Luena’s Foodcorner ook een biologische foodtruck met een Angolees/Portugees tintje.

Vive Rijsel

Op stap in Rijsel (Lille) deze zomer? Dit zijn de vijf foodtrucks à ne pas rater:

La Marmite Mobile is een echte culinaire topper. Stoofvlees, scampibrochettes, chocolademousse met Toblerone… Hier proef je ‘t!

• Een van de oudste foodtrucks van Lille is Chez Greg. Denk burgers en bagels met een twist, Thaise gerechtjes, kebab revisité, en méér.

De info vind je op de Facebookpagina van Chez Greg Cantine Mobile.

• Op en top Frans, dat is Mimi Galette. Proef van Bretoense hartige en zoete pannenkoeken, veel gezouten boter, cider en Maroilleskaas.

Super Cuisine houd het lekker light. De basis: verse producten van lokale bakkers en vishandels en véél salades.

• Bio is beter, vinden Pauline et Valentine. Burgers, maar dan bio tot in het extreme. Je vindt zelfs geen magnetron in hun foodtruck.

Voorspelbaar onvoorspelbaar!

De meeste foodtrucks maken pas enkele dagen vooraf hun exacte locatie bekend. Dat gebeurt over het algemeen op hun Facebook-, Twitter- of Instagrampagina. Ook leuk: sommige foodtrucks kun je inhuren voor privé- en bedrijfsfeestjes. Check de website of sociale media!

(Tekst: Toni De Coninck)

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen