Meest recente artikelen

Bloggerswedstrijd: welk gezond ontbijt is jouw favoriet?

Stem hier op jouw favoriet

  • Deel dit artikel:
Bloggerswedstrijd: welk gezond ontbijt is jouw favoriet? Artikel

Juni is slank- en gezondmaand bij Libelle Lekker en daarom dagen we elke week een aantal bloggers uit om een gezond recept te delen. Wij verzamelen al dat lekkers op onze site, en vragen jou te stemmen op je favoriet. Zo kan jouw favoriete blogger een leuk geschenk uit onze Lekker-shop winnen!

Juni is slank- & gezondmaand bij Libelle Lekker. Daarom organiseren wij vier weken lang een healthy bloggers challenge. Verschillende bloggers krijgen elke week de opdracht een gezond gerecht te maken rond een bepaald thema en hier mag jij stemmen op je favoriet. Het recept met de meeste stemmen wint een leuke prijs uit onze Lekker-shop. Stemmen kan onderaan deze pagina tot donderdag 15 juni 2017, 24 uur.

De opdracht van deze week

Wat is jouw favoriete gezonde ontbijtrecept?

De blogger met de meeste stemmen voor haar recept wint deze prachtige marmeren snijplank van Hkliving.

 Libelle Lekker bloggerswedstrijd 2

De deelnemers

Taïs van De kleine dingen

Taïs van De kleine dingen maakte gezonde havermoutwafels: “Om de ochtend wat op te leuken, zoek ik geregeld naar nieuwe én gezonde recepten om de dag te starten. En omdat ik nu eenmaal fan ben van havermout, maakte ik onlangs heerlijke havermoutwafels klaar. In nog geen tien minuutjes tover je al zo’n twintig havermoutwafels op je bord, die je bovendien ook nog tijdens de rest van de week kunt opsmullen. Weinig voorbereiding, heel gezond en perfect om de dag te starten, klinkt dat niet als een zalig ontbijt?”
Stemmen kan onderaan deze pagina

Alexia van Mustbeyummie 

Alexia van Mustbeyummie maakte een chia fruit parfait met granola: “Deze fruit chia parfait is heel gemakkelijk te maken en super handig om mee te nemen als je ‘s ochtends weinig tijd hebt om te ontbijten. Door de combinatie van plantaardige melk, granola, chiazaden en fruit heb je energie tot de middag. Ik maak meestal een dubbele portie zodat ik meteen een ontbijtje voor 2 dagen heb.”
Stemmen kan onderaan deze pagina

Healthy Breakfast on the go…..Toen Libelle Lekker me vroeg om een lekker en gezond ontbijtrecept te maken, heb ik toch even getwijfeld. Ik ben namelijk grote van van pancakes bij het ontbijt maar aangezien de zomer in het land is heb ik toch geopteerd voor een ontbijtje met een zomerse vibe. Deze fruit chia parfait is heel gemakkelijk te maken en super handig om mee te nemen als je 's ochtends weinig tijd hebt om te ontbijten. Door de combinatie van plantaardige melk, granola, chiazaden en fruit heb je energie tot de middag. Ik maak meestal een dubbele portie zodat ik meteen een ontbijtje voor 2 dagen heb.⠀ .⠀ .⠀ .⠀ #eattherainbow#summervibes#breakfastonthego#healthybreakfast#vegan#clean#chia#parfait#onmyplate#nuts#granola#glutenfree#sansgluten#lekker#gezond#libellelekker#homemade#kidsloveit#pink#thefeedfeed#todayfood#belgianblogger#fitfamily#healthychoices

A post shared by Must Be Yummie – Alexia (@mustbeyummie) on

Louise en Michelle van Appetight

Louise en Michelle van Appetight maakten een overnight chia pudding met aardbeien: “Met de zomer in aantocht, blijft de havermout lekker in de kast. En grijp ik vooral terug naar frisse recepten zoals een overnight chia pudding met vers fruit. Ik koos voor een topping van aardbeien want dankzij het aardbeienseizoen zijn die niet meer weg te denken uit mijn koelkast.”
Stemmen kan onderaan deze pagina

Laurence van As Cooked by Ginger

Laurence van As Cooked by Ginger maakte pannenkoeken van zoete aardappel: “Natuurlijk ben ik verliefd op mijn yoghurt met granola, mijn smoothiebowls, chiapudding en havermoutpap. Maar zo af en toe mag het eens iets meer zijn en dan geniet ik enorm van pannenkoeken (oh ja, en ook van wafels). ‘Maar pannenkoeken zijn toch niet gezond?’ Klopt, maar met wat verborgen groentjes in, zijn ze dat wel.”
Stemmen kan onderaan deze pagina

Elisabeth van Plantbased

Elisabeth van Plantbased.be maakte vegan cashewkoekjes: “Deze koekjes zijn niet alleen vreselijk lekker. Ze zijn ook nog eens gezond genoeg om als ontbijt te eten. Of als vier uurtje. Of om aan je baby te geven.. ???? Door ahornsiroop te gebruiken zijn deze koekjes vrij van geraffineerde suikers, en door haver te gebruiken ipv tarwebloem zijn ze ook gluten-arm (gebruik glutenvrije haver indien nodig). De gezonde vetten van de noten en kokos-olie zorgen voor genoeg energie zodat je er even tegen aan kan en doordat deze vetten traag verteren ben je de suikerdips en bijhorende snoepbuien te snel af!”
Stemmen kan onderaan deze pagina

Elien van Elien’s Cuisine

Elien van Elien’s Cuisine maakte ricotta-havermout pannenkoekjes met fruit: “Havermout als ontbijt heeft alleen maar voordelen … het vult, is gezond, geeft je bomvol energie en geen tussentijdse hongerdipjes. WIN WIN WIN WIN
En de tijd dat je met havermout enkel maar havermoutpap kan maken, ligt al lang achter ons. We zitten volop in een havermoutrevolutie zeg maar, een tijd waarin je havermout bijna overal in kan verwerken.”
Stemmen kan onderaan deze pagina

Stem hier op je favoriet

Let op: je kan maar 1 keer stemmen!

 

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen