Meest recente artikelen

12 points go to....

Kook de lekkerste gerechten uit de Eurovisielanden (en geef punten!)

  • Deel dit artikel:
12 points go to.... Artikel

Op 13 mei 2017 verzamelen we ons weer voor de tv voor een avondje Eurovisiesongfestival. Ons idee voor dit jaar? Maak er eens een Eurovisie-etentje van en geef elkaar punten. 12 points go to...

Zoveel deelnemende landen, en ook zoveel lekkers! Wij maakten voor jou een overzicht van gerechten uit de landen die meedoen aan het Eurovisiesongfestival van 2017. Kom samen met je vrienden en breng allemaal een gerechtje mee. Dan kunnen jullie je eigen Eurovisie kookwedstrijd houden! Geef elkaar punten via ons stemformulier dat je hier kan downloaden.

12 points go to.... 1

 

Uit het UK: fish & chips

De keuken van het Verenigd Koninkrijk staat gelijk aan comfort food. Denk bijvoorbeeld aan Shepherd’s piescones of deze fish & chips.

Uit Frankrijk: quiche lorraine

Frankrijk heeft oneindig veel lekkers te bieden. Denk bijvoorbeeld aan  heerlijke tarte tatin, crème brûlée en bouillabaisse. Magnifique!

Uit Duitsland: braadworst met zuurkool

Sauerkraut, dat is waar wij aan denken als we aan de Duitse keuken denken. Dat, en Zwartewoudtaart.

Uit Spanje: zarzuela

Spanje… Dan denk je spontaan aan tapas en paella. Maar ook deze heerlijke zarzuela is een topper. Een glaasje sangria erbij en genieten maar!

Uit Italië: lasagnemuffins

Pizza, pasta, risotto, tiramisu…: de Italiaanse keuken heeft zo veel te bieden. Wij houden het vandaag bij deze originele lasagnemuffins.

Uit Oekraïne: borsjtsj

Borsjtsj is een soep op basis van rode bieten die in verschillende Slavische landen op het menu staat. Zo ook in Oekraïne.

Uit Polen: soep met worst en kwartelei

In Polen houden ze van soep! Als ze allemaal even lekker zijn als soep met worst en kwartelei, kunnen wij dat best geloven.

Uit Armenië: labneh

Een van de trendy toppers van het moment kun je in Armenië op het menu vinden: labneh!

Uit Cyprus: toast halloumi met dille en kappertjes

De Cypriotische keuken lijkt erg op die van Griekenland. En dat vinden wij helemaal niet erg: hoe meer mezze en halloumi, hoe liever.

Uit Azerbeidzjan: roereitje met kaviaar

Een beetje decadent, maar heerlijk.

Uit Moldavië: gevulde wittekool

Wat weet jij over Moldavië? Niet veel? Wij ook niet ;-) Maar die gevulde wittekool willen we wel eens proeven!

Uit Griekenland: varkensspiesjes met tzatziki en Griekse salade

Griekenland: een prachtig land met een heerlijke keuken. Deze varkensspiesjes zijn onze favoriet!

Uit België: stoofvlees met witloofsalade en frietjes

Niets gaat boven onze eigen Belgische keuken. Een goed pak friet, een Brusselse wafel of  asperges op z’n Vlaams? Heerlijk!

Uit Australië: pavlova met fruit

Heb jij al eens pavlova gemaakt? Deze meringuetaart is ontzettend populair in Australië en Nieuw-Zeeland en werd genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova die er in de jaren ’20 op tournee was.

Uit Portugal: kabeljauwomelet

Haal de Portugese zon in huis met deze heerlijke kabeljauwomelet.

Uit Zweden: Zweedse balletjes

Goed nieuws: met dit recept hoef je niet meer naar een niet nader genoemde Zweedse meubelzaak, maar kun je je  Zweedse balletjes makkelijk zelf maken!

Uit Israël: falafel

Hippe streetfood bij ons, maar in Israël heel gewoon.

Uit Wit-Rusland: blini’s met zalm en zure room

Lekker, zo’n hartig pannenkoekje!

Uit Oostenrijk: kalfsschnitzel met koolsalade en frietjes

Oostenrijk… dat vraagt om een schnitzel of een heerlijk stuk warme appelstrudel.

Uit Nederland: stamppot

Een lekker stukje kaas, stamppot of schattige poffertjes? De keuken van onze noorderburen is lekker basic.

Uit Hongarije: goulash

Lekker pittig, zo’n Hongaarse goulash! Begin er wel op tijd aan want dit stoofpotje moet even prutellen op het vuur.

Uit Denemarken: gravlax

Ook Denemarken heeft culinair heel wat te bieden. Denk bijvoorbeeld maar aan toprestaurant Noma Wij houden vooral van een lekkere gravlax.

Uit Kroatië: gefrituurde calamares

Kroatië ligt vlakbij Italië en je vindt er dan ook gelijkaardige recepten op de kaart. Deze calamares zijn ideale fingerfood voor de tv.

Uit Noorwegen: haringsalade met aardappel en bietjes

Wie aan Noorwegen denkt, denkt waarschijnlijk aan Noorse zalm en andere heerlijke visgerechten, zoals deze haringsalade.

Uit Roemenië: spinaziesoep met tuinkruiden

Een toppertje uit de Balkan.

Uit Bulgarije: baklava

Een perfect Eurovisiedessert.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen