Meest recente artikelen

Dé tools die je nodig hebt om confituur te maken

Heb je alles al in huis?

  • Deel dit artikel:
Dé tools die je nodig hebt om confituur te maken Artikel

Er is weer volop rood fruit en dat betekent dat het confituurseizoen van start kan gaan! Heb je alle nodige tools om jam te maken al in huis? Wij maakten voor jou een handig overzicht!

Heb je deze onmisbare spullen al in huis?

Dé $ tools om confituur te maken 5

 

  • Een weegschaal (1) om je fruit en de nodige hoeveelheid suiker af te wegen. Rode RVS weegschaal van Bestron, € 21,99.
  • Een grote kookpot (2) zoals deze van Berghoff. Door de conische vorm brandt de confituur niet aan in de randjes van de pot. € 144.
  • Een vergiet (3) om je fruit in te spoelen. Dit 50 Holes vergiet van Zuperzozial bestaat ook nog in een grotere versie. € 4,95.
  • Een kookwekkertje (4) om te timen hoe lang je confituur moet pruttelen. Dit groene exemplaar van Eva Solo hang je op aan een lusje. € 19,95.
  • Een schoteltje (5) om het stollingspunt van je confituur te testen. Zet het schoteltje een halfuurtje in de koelkast, doe er een lepeltje hete confituur op en laat 1 minuut afkoelen. Hou het schoteltje schuin. Als de confituur niet meer ‘loopt’, is ie klaar. Koffieschoteltje uit de vtwonen collectie, € 2,95.
  • Kaasdoek (6) om pitjes uit je confituur te zeven, voor gelei bijvoorbeeld. Leg de doek in een zeef boven een kom en laat er het opgekookte fruit in uitlekken. € 5,99
  • Mooie potjes voor je confituur (7). Behalve bokaaltjes om je confituur in te bewaren, bestaan er ook potjes om ‘m in te serveren. Deze potjes van Bloomingville bijvoorbeeld, € 21.
  • Een houten lepel (8), liefst met lange steel zodat de pruttelende confituur niet op je handen spat. Van hout, omdat dat niet zo warm wordt als metaal. Deze lepel van Urban Nature Culture is van mangohout. € 4,95
  • Een schuimspaan om bovendrijvende pitjes of schuim weg te scheppen.
  • Een pureestamper: door confituur te mixen, komt de stolling soms moeilijker tot stand. Gebruik daarom een pureestamper om de vruchten te pletten.
  • Een trechter of maatbeker om de jam zonder morsen over te gieten in de potjes.
  • Eventueel ook een confituur- of suikerthermometer. Deze vertelt wanneer de fruitmassa confituur wordt; dit gebeurt bij 105°C.

Nog meer weten over jam en confituur?

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen