Meest recente artikelen

Keukenklassieker Ferrero in de kijker

Fameus fabuleus

Keukenklassieker Ferrero in de kijker Artikel

Ferrero Rocher is één van die perfecte kerstverwennerijen. Als cadeau of als lekkers bij de koffie...met Ferrero Rocher zit je altijd goed! Enkele weetjes over dit overheerlijke chocolaatje.

Familiebedrijf

Pietro en Giovanni Ferrero richtten in 1946 samen de Ferrero groep op. De Italiaanse broers wilden de we- reld zo kennis laten maken met de heerlijke hazelnoten uit hun regio.

Feestje voor het oog

.. én voor de smaakpapillen, met die gedach- te werd Ferrero Rocher in 1982 gelanceerd. De verpakking is al even onberispelijk als het chocolaatje zelf: een goudkleurige wikkel in een elegant papieren cupje dat doet denken aan een gebakje, pure luxe!

Die geur, die smaak

De heerlijke geur van chocolade, de romige vulling, het luchtige wafeltje en de knapperige hazelnoten, Ferrero Rocher speelt in op al onze zintuigen en combineert structuren voor een ware smaakexplosie

Luxueuze zonde

Eén Ferrero Rocher bevat zo’n 75 kcal. Maar tijdens de feestdagen mag je jezelf weleens verwennen met zo’n luxepraline!

‘T zit vanbinnen

In het hart van elke Ferrero Rocher praline vind je 1 hele hazelnoot. Die wordt zorgvuldig geselecteerd en heerlijk geroosterd om de uitgesproken smaak volledig tot zijn recht te laten komen.

De wereldkampioen

Ferrero Rocher pralines mogen gezien worden! De chocolaatjes bevinden zich dan ook niet voor niets in een transparant doosje. De verpakking met 16 chocolaatjes is wereldwijd het best verkochte formaat.

 

Enkele ideetjes met Ferrero Rocher

Een Ferrero Rocher is heel erg lekker op zich. Maar je kan er ook overheerlijke desserts van maken. Versier bijvoorbeeld jouw chocoladetaart of cheesecake met enkele Ferrero Rochers voor een echt ‘wauw-effect’. Of maak Ferrero Rocher brownies door de Ferrero’s in de brownie te duwen vlak nadat ze uit de oven komen. Laat de brownies nog afkoelen en werk af met een chocolade- of karameltopping.

Zo maak je Ferrero Rocher warme chocolademelk: 

  • Verwarm 250 ml warme melk, 3 eetlepels choco en een theelepel cacao in een pannetje. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
  • Doe de chocomelk in een mok en werk af met een toefje slagroom en verkruimelde Ferrero Rocher.Smullen maar!

Ferrero Rocher

Hazelnoot

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen