Meest recente artikelen

Wokken doe je zo!

Slim

  • Deel dit artikel:
Wokken doe je zo! Artikel

Een restje groenten, wat vlees en eventueel wat noedels of rijst erbij: als je alles roerbakt in de wok zet je binnen het kwartier een lekker en gezond gerecht op tafel.

  •  Zorg er eerst voor dat alles wat je wilt bakken, versneden is. Maak je groenten schoon en snij ze in stukjes, snij het vlees of de vis in dunne reepjes of kleine blokjes, maak garnalen, schelpjes… schoon.
  • Bak eerst het vlees of de vis. Kip, rund, varken, scampi’s… Het kan allemaal. Verhit wat olie in de wok, bak het rondom goudbruin, kruid het en haal uit de pan.
  • Doe dan de groenten in de wok. De hardste groenten, die het meeste tijd nodig hebben om gaar te worden, eerst. Dus eerst worteltjes, dan ui, broccoli of paprika, en als laatste de dingen die snel gaar zijn, zoals sojascheuten, paksoi of verse kruiden.
  • Doe ten slotte het vlees of de vis weer in de wok en schep om. Laat nog even doorwarmen, klaar!
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen