Meest recente artikelen

Gebruik eens een omelet als wrap

Glutenvrij en koolhydraatarm

Gebruik eens een omelet als wrap Artikel

Een wrap kennen we intussen allemaal, als de pannenkoek om ander lekkers in te stoppen. Maar probeerde jij al eens een omelet als wrap? Ook ideaal als glutenvrij of koolhydraatarm alternatief!

Wie glutenintolerant is of gewoon zin heeft in een verrassend alternatief voor brood of granen, kan een omelet als wrap proberen. Ook wie op zoek is naar een koolhydraatarme optie zit goed met deze versie met eieren in plaats van tarwe. Het is ook nog 'ns een uiterst makkelijk recept dat je zo uit je pan tovert. Het enige wat je nodig hebt zijn eitjes en een ingevette pan.

Bovendien kun je er – net zoals met wraps het geval is – eindeloos mee kunt variëren. De wrap van verse eitjes vult ontzettend goed én is licht verteerbaar. Zo kom je de dag door zonder snel weer honger te hebben. Je kunt de omelet vullen met allerlei lekkere ingrediënten, net zoals een wrap of tortilla. Kies gewoon wat je zelf lekker vindt!

Maak een stevige omelet als wrap

Om de omelet als wrap te kunnen gebruiken, moet ze natuurlijk voldoende stevig zijn. Ga daarom als volgt aan de slag…

  • Kluts de twee eieren met een klein scheutje melk. Dat mag uiteraard ook sojamelk zijn of een andere plantaardige optie. Of neem gewoon wat spuitwater. Zorg er in elk geval voor dat je een mooi, egaal mengel hebt.
  • Meng eventueel een handvol gehakte verse kruiden zoals bieslook onder je beslag. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Verhit vervolgens wat boter of olie in een pan en giet het mengsel erin. Bak de omelet mooi goudbruin. Hoe steviger, hoe beter.

Meer is er niet aan. Vul en vouw de omelet zoals een doorsnee wrap met lekkers naar keuze en genieten maar!

Tip:  de omeletwrap is echt héérlijk met fetakaas en wat spinazie maar ook verrassend smakelijk met tonijn.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

Probeer deze recepten met een omelet als wrap

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen