Recept

Rodekool met honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met honing in plaats van appeltjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten. Verwijder de dikke hoofdnerf en snij verder in plakken.

    Snij de rode uien in fijne ringen.

    Pers de citroen uit.

  2. 2

    Stoof de uienringen aan in wat boter. Doe er de kool, het citroensap, de kruidnagel, kaneel en het water bij.

  3. 3

    Laat 10 minuten onder deksel koken op een zacht vuurtje.

  4. 4

    Voeg er de honing en de suiker aan toe. Laat nog 30 minuten verder garen onder deksel.

  5. 5

    Als u het zoeter wilt, kunt u nadien altijd nog wat suiker of honing toevoegen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!