Recept

Pasta vongole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pasta met een vleugje zee

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de schelpjes tot het water volkomen helder blijft.

    Pel het sjalotje en de knoflook en snipper ze fijn.

    Snij het chilipepertje (zonder zaadjes!) in ringetjes.

    Snij de prei in stukjes.

  2. 2

    Stoof alles samen aan in de olijfolie.

    Blus met de wijn, voeg er het tomatenconcentraat aan toe en leng eventueel aan met enkele eetlepels water.

    Breng aan de kook.

    Doe er een paar takjes tijm bij en voeg er de schelpjes aan toe.

    Kruid met peper uit de molen.

  3. 3

    Laat op een hevig vuur 3 tot 4 minuten onder deksel koken, tot de schelpjes open zijn.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water.

    Giet af en verdeel over diepe borden.

    Lepel er de schelpjes, het kookvocht en de groenten bij.

    Werk af met een plukje verse tijm en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta vongole

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!