Recept

Oosterse gehaktballetjes met Thaise curry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gehaktballetjes met de nodige pit

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de cashewnoten, de ui en de koriander fijn.

    Rasp de zeste van 1/8 onbespoten citroen en de gember.

    Pers de knoflookteentjes.

  2. 2

    Meng het gehakt met de noten, koriander, munt, zeste, knoflook, peper en zout en kneed goed.

    Maak er balletjes van zo groot als een kleine walnoot.

    Bak ze bruin in wat olijfolie en zet even opzij.

  3. 3

    Maak ondertussen de curry. Fruit de ui in wat olie, voeg de geraspte gember en Thaise curry toe en roer goed.

    Blus met de kippenbouillon en voeg de kokosmelk toe. 

    Laat een kwartiertje pruttelen.

  4. 4

    Doe de spinazie en balletjes bij de curry en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

    Voeg op het laatst de sojasaus toe en roer goed.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse gehaktballetjes met Thaise curry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!