Recept

Gegratineerde aardappel en wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon. Snij ze in even grote, fijne plakjes.

  3. 3

    Wrijf 4 eenpersoons ovenschaaltjes eerst met een teentje knoflook en daarna met boter in.

  4. 4

    Leg afwisselend wortel- en aardappelplakjes als dakpannetjes in de schaaltjes.

  5. 5

    Meng de room met de melk, mosterd en peterselie. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel in de ovenschaaltjes. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker bij biefstuk of een stukje gebakken vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde aardappel en wortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!