Recept

Wortelstoemp met worst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke klassieker

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en wortelen, snij ze in stukken en kook ze goed gaar.

  2. 2

    Stamp de aardappelen en de wortelen samen fijn. Roer er een klontje boter door en breng de stoemp op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Bak de chipolata in boter mooi bruin.

  4. 4

    Laat de fond inkoken tot 1/3 van het volume. Klop er eventueel enkele vlokjes ijskoude boter door om de saus te binden (of gebruik sausbinder).

  5. 5

    Schep de stoemp op de borden. Leg er een rondje chipolata bij en nappeer met de saus: rond de stoemp en een beetje erover. Werk af met de rucola en serveer met de pickles en de grove mosterd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelstoemp met worst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!