Recept

IJskoude speculaasterrine met sinaaskaramel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dessert om mee uit te pakken

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren, dooiers en 60 g suiker op tot een dikke witte massa. Klop de 250 ml room stijf en spatel ’m erdoor.

  2. 2

    Verkruimel de speculaas grof. Snij de pralines in grove stukken. Schep ze allebei door het mengsel.

  3. 3

    Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Laat 4 uur opstijven in de diepvriezer.

  4. 4

    Doe de 100 g suiker in een pan met dikke bodem en laat smelten, zonder te roeren. Blus - voorzichtig - met het sinaasappelsap en laat koken tot alle suiker opgelost is. Roer er de scheut room door.

  5. 5

    Schil de sinaasappels ‘à vif’, dus tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit.

  6. 6

    Snij de speculaasterrine in plakken en serveer met partjes sinaasappel, sinaaskaramel en muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJskoude speculaasterrine met sinaaskaramel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!