Recept

Tajine met lamsgehakt en eieren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Marokkaans stoofpotje

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de uien. Spoel en droog de koriander, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof.

  2. 2

    Doe het gehakt, de helft van de uien, de helft van de koriander, 2 eieren, peper en zout in een kom en kneed goed door. Vorm er balletjes van.

  3. 3

    Verwarm een tajine (of hapjespan) voor op het vuur en bak de balletjes rondom bruin in een beetje olijfolie. Doe er de resterende ui bij en stoof die glazig.

  4. 4

    Schenk de bouillon bij de balletjes en doe er de rest van de koriander bij. Dek af, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes sudderen.

  5. 5

    Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de hete tajine glijden. Laat 5 minuten garen, met het deksel erop. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine met lamsgehakt en eieren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!