Recept

Vogelnestjes met kwartelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hier zullen je kinderen van smullen

bereiding
  1. 1

    Kook de eitjes hard in 4 minuten en pel ze. Breng de bouillon aan de kook.

  2. 2

    Snipper de ui fijn, schraap de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de aardappelen met de mandoline in flinterdunne frietjes, spoel ze en dep droog.

  3. 3

    Maak gehaktballetjes rond de eieren. Kook de ’vogelnestjes’ 5 minuten in de bouillon. Haal ze eruit, hou de bouillon bij.

  4. 4

    Verhit wat boter in een pan en stoof er de ui en wortelen in, voeg de tomatenblokjes toe, de laurier, de Provençaalse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Voeg een kopje van de bouillon toe en laat 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

  5. 5

    Rol de vogelnestjes in de bloem en bak ze in een pannetje. Bak de frietjes krokant, laat uitlekken en strooi er wat zout over.

  6. 6

    Serveer de frietjes met de vogelnestjes en de tomatensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes met kwartelei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!