Recept

Taartjes met bosbessen en frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Taartjes met rode vruchten, heerlijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop 1 ei op met 40 g poedersuiker. Voeg er de zachte boter bij, patisseriebloem en amandelpoeder. Kneed tot een homogeen deeg. Rol het tot een bol en verpak het in plasticfolie. Leg minstens 1/2 uur in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vet 6 taartvormpjes in en bestuif ze met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er de vormpjes mee. Prik er gaatjes in en zet nog een 1/2 uur in de koelkast. Bak ze 10 minuten blind in de oven.

  3. 3

    Maak ondertussen de vulling. Vermeng 200 g ricotta met het amandelextract, 2 eieren, 160 g poedersuiker en de room. Verdeel de frambozen en de bosbessen over de taartjes. Schenk er de vulling bij. Bak 25 à 30 minuten op 180°C. Laat afkoelen op een rooster. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartjes met bosbessen en frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!