Recept

Heksenvingers en nepogen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Halloween-gerecht voor wie durft

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, spoel ze en snij ze in gelijke stukken.  Snij de kipfilet in reepjes. Rasp een paar worteltjes. 

  2. 2

    Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en pureer ze. 

  3. 3

    Roer het ei, de melk en de boter erdoor tot je een gladde massa krijgt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en laat afkoelen. 

  4. 4

    Wentel de stukjes kipfilet eerst door de losgeklopt eidooiers en dan door het paneermeel. Verhit olijfolie in een pan en bak de kipvingers in enkele minuten goudbruin. Leg de kipvingers op een bord en werk af met een likje ketchup. 

  5. 5

    Verwarm voor de ogen de aardappelpuree en lepel met een ijsschep 2 bolletjes puree op het bord. Snij de olijven doormidden en leg ze erop. Werk af met een beetje ketchup. Snij rupsjes uit de geraspte worteltjes. Maak pootjes van kruidnagels die je in de wortels prikt. Spaghetti is ideaal om voelsprietjes te maken. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Heksenvingers en nepogen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!