Recept

Kabeljauw met kruidenkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met aardappelpuree of rijst

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Meng ‘m met de groene kruiden. Hak de kappertjes fijn en doe ze erbij. Voeg 3 el olijfolie toe en roer om. Doe er peper, zout en de panko bij en meng tot een crumble.

  3. 3

    Spoel de kabeljauwhaasjes en dep ze droog. Bedek ze met de crumble. Beboter een ovenschaal en leg er de vis in.

  4. 4

    Spoel de tomaatjes en leg ze bij de vis. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel. Zet 20 à 25 minuten in de oven.

  5. Puree

  6. 5

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Maak ze fijn door de passe-vite. Voeg de rasp van citroen, de karnemelk en de boter toe. Roer met een houten lepel tot een romig zachte puree. Voeg eventueel extra karnemelk toe, indien je de puree iets slapper wenst. Kruid de puree met wat zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!