Recept

Tempura van scampi's met knoflookmayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperig gebakken

bereiding
  1. 1

    Maak eerst gewone mayonaise. Pers de knoflook erbij en breng de mayonaise op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Pel de scampi’s maar laat het staartje eraan. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de frituurpan op 180°C.

  4. 4

    Maak het tempurabeslag zoals aangegeven op de verpakking, met ijskoud water. Roer niet te veel, er mogen nog klontertjes in zitten.

  5. 5

    Haal de scampi’s door het beslag en bak ze in de hete frituurolie goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tempura van scampi's met knoflookmayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!