Recept

Veldslasoepje met hazelnoot-peterseliecrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept van Cuillère de Gout

bereiding
  1. 1

    Stoof voor de soep de rode ui samen met de look en het blaadje laurier in wat olijfolie. Voeg daarna de gewassen sla toe, 500ml water en 1 koffielepeltje groentebouillon. Laat 5 à 10 minuten pruttelen op het vuur, vis daarna het laurierblaadje eruit en mix. Voeg tijdens het mixen de nootmuskaat, de peper en het zout toe.

  2. 2

    Voor de crumble hak je eerst de noten en de kaas samen en als deze fijn genoeg zijn, voeg je de peterselie toe om ook fijn te hakken.

  3. 3

    Serveer wat soep in een glaasje of bokaaltje (voor de foodbloggerscontest van Libelle Lekker) en strooi er wat crumble bovenop. Een heerlijk herfstaperitiefje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Veldslasoepje met hazelnoot-peterseliecrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!