Recept

Groentetaart met zoete aardappel en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bak de geraspte wortel in 2 el olie, voeg de komijnzaadjes toe en roerbak. Voeg daarna de suiker, azijn en het sap van de sinaasappel toe. Zet het vuur zachter en laat 15 minuten zachtjes sudderen onder deksel. Verdeel de blokjes zoete aardappel op een ovenschaal met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Zet ze 15 minuten in de oven tot de blokjes beetgaar zijn. Laat ze afkoelen.

  2. 2

    Doe het kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm. Leg er bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak de bodem gedurende 15 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en zet de vorm nog 5 à 10 minuten terug in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop in een kom de eierdooier met de slagroom tot zachte pieken en meng er de bieslook, geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper door. Zet in de koelkast.

  4. 4

    Verdeel de wortel gelijkmatig over de bodem en daarboven de geroosterde, zoete aardappel. Verkruimel er de geitenkaas over. Schep de roomvulling op de taart. Vul tot bijna aan de rand. Bak gedurende 20 à 25 minuten in de oven. Lekker met een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentetaart met zoete aardappel en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!