Recept

Pikante quiche met chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de ui, snipper 'm fijn. Spoel de paprika's, snij ze in blokjes. Snij de chorizo in blokjes. Stoof de ui glazig in een pan met olijfolie. Doe er de paprika bij en roerbak tot hij zacht is. Laat afkoelen in een vergiet.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, duw de randen lichtjes aan en rol overtollig deeg af met de deegroller. Leg een vel bakpapier op de bodem. Doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.

  3. 3

    Doe de afgekoelde vulling in de taartbodem, verdeel er de chorizo over. Klop de eieren los met de room, een flinke snuif cayennepeper en wat zout. Giet het eimengsel over de vulling.

  4. 4

    Bak de quiche 30 minuten in de oven, of tot het eimengsel goed gestold is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pikante quiche met chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!