Recept

Kabeljauwhaasje met wittewijnsaus en oventomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere frisse vis

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Schuif 20 minuten in de oven tot de tomaten bijna poffen.

  2. 2

    Snij de kabeljauw in 4 gelijke stukken en kruid met peper en zout. Schroei ze rondom dicht in boter. Leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal en besprenkel met citroensap en Noilly Prat. Schuif nog 8 minuten in de oven.

  3. 3

    Stoof de sjalot glazig in wat boter. Blus met de wittewijnazijn, wijn en fond. Laat 20 minuten op zacht vuur inkoken. Voeg de room toe en kruid met peper, zout en bieslooksnippers. Voeg indien nodig nog een beetje boter toe om de saus te binden.

  4. 4

    Stoof de sjalot glazig in olijfolie en voeg de spinazie toe, schep om tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.

  5. 5

    Verwarm de bouillon en voeg de polenta toe. Roer 5 minuten met een houten lepel tot de polenta gaar is. Doe er de 50g boter, en de parmezaan bij en schep er de spinazie door.

  6. 6

    Serveer de vis met de gepofte kerstomaten, spinaziepolenta en werk af met de wittewijnsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauwhaasje met wittewijnsaus en oventomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!