Recept

Soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook op het kerstmenu is pompoensoep een topper. Zorg voor een extra feestelijke afwerking, zoals deze chips van zoete aardappel 

bereiding
  1. 1

     

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoen, verwijder de zaadjes en snij ’m in parten, met de schil eraan. Leg ’m op een bakplaat, samen met de teentjes knoflook en besprenkel met olijfolie. Kruid met komijn, peper en zout. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  2. 2

     

    Snij het preiwit in ringen, snipper de ui en stoof ze samen in een grote pan met olijfolie. Doe de geroosterde pompoen in een pan. Duw de tenen knoflook uit hun pel en doe ze erbij. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

  3. 3

     

    Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. 

  4. 4

     

    Schil de aardappel en snij ’m in flinterdunne plakjes. Dat lukt het best met de mandoline. 

  5. 5

     

    Frituur de plakjes aardappel tot ze krokant zijn. Serveer de soep in borden of kommetjes en werk af met een druppeltje room en de chips van zoete aardappel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!