Recept

Huisgemaakte pizza Hawaï

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgemaakte klassieker

bereiding
  1. 1

    Laat voor de tapenade de olijven, de ansjovisfilets en de kappertjes uitlekken. Pureer ze met de olijfolie glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

  2. 2

    Los voor het deeg de gist op in 150 ml lauw water. Doe de bloem met het zout in een schaal (of stort het op het werkvlak), maak in het midden een kuiltje. Giet er het gistmengsel en 2 tot 3 eetlepels olijfolie in. Meng tot een glad deeg. Voeg er indien nodig nog wat meer bloem of lauw water aan toe. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten stevig door op een met bloem bestoven werkvlak. Laat afgedekt op een warme plek 1 uur rijzen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de ham ook in stukjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze schuin in ringen.

  4. 4

    Kneed het deeg nog even goed door. Verdeel het in 4 porties. Rol ze ovaalvormig uit en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de ham, de ananas en de lente-uitjes over de pizza’s. Bestrooi met de rest van de kaas. Garneer met wat tapenade en bak de pizza’s 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Huisgemaakte pizza Hawaï

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!