Recept

Eendenborst met wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoen, spruitjes en kastanjes!

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de pompoen schoon en snij in blokjes. Breng 0,5 l water aan de kook met het bouillonblokje en laat er de pompoen 18 minuten in garen. Giet af en pureer.

  2. 2

    Maak de spruiten schoon. Halveer grote exemplaren, kruis de andere onderaan in. Kook ze 6 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Bak de eendenborsten op de velkant op hoog vuur, ongeveer 3 minuten. Draai om en bak nog 2 minuten. Laat ze rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Bak de ui in het braadvet van de eendenborst. Voeg er de kastanjes aan toe en bak 2 minuten verder. Doe er de spruitjes bij en bak nog even verder. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de eendenborst in plakjes, met de aardappelen, de pompoen en de spruitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met wintergroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!