Linzensoep

Linzensoep
(3)

Heerlijk om van op te warmen

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g rode linzen
  • l water
  • ml kokosmelk
  • room
  • blokje bouillon (kip of groenten)
  • kervel
  • bieslook
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Spoel de linzen maar week ze niet. Doe ze in een soeppan en voeg water toe tot de linzen
net onder water staan. Laat koken tot je een vrij vaste, dikke brij hebt (± 20 minuten in een snelkookpan).

2

Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en een scheutje room toe en kruid alles met peper, zout en kerrie.

3

Mix de soep heel fijn in de blender. Garneer met wat bieslook en verse kervel en serveer
goed heet.

Allemaal patatjes

Allemaal patatjes

Doordeweeks of feestelijk, aardappelen kunnen echt elke dag. Allemaal patatjes! bevat 66 recepten, waarin alle mogelijke bereidingswijzen aan bod komen: stoven, bakken, grillen, frituren, of goudgeel laten gratineren in de oven. Hun pure smaak proef je als je ze kookt of stoomt, maar ze doen het ook goed in soep, salades, puree of stoemp. Makkelijk en snel, niet duur én gezond: deze patatjes hebben het allemaal.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?