Recept

Gestoofd kalfsvlees met wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Langzaam gaar gestoofd en dat proef je

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de uien en snipper ze grof.

    Schil de wortelen en snij ze in grote stukken.

    Spoel de raapjes en snij ze in grote stukken.

    Snipper het teentje knoflook fijn.

  2. 2

    Bak de kalfsblokjes rondom bruin in boter en kruid ze met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het apart.

  3. 3

    Doe wat extra boter in de pan en stoof hierin de ui en de knoflook tot ze mooi kleuren. Voeg er de wortelen en de raapjes aan toe. Doe er de honing, de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn, het takje tijm en de rode wijnazijn bij. Roer goed en leg het vlees terug in de pan. Blus met de droge witte wijn en de kalfsfond.

  4. 4

    Zet het vuur iets zachter en stoof het vlees in 20 à 25 minuten gaar. Kruid eventueel bij met zout, peper en honing. Bind de saus naar wens met wat maïszetmeel. Serveer met gebakken krieltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gestoofd kalfsvlees met wintergroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!