Zalm met asperges en mousselinesaus

Zalm met asperges en mousselinesaus
(24)

Heerlijk stukje zalm op een bedje van asperges

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • moten verse zalm (200 g elk)
  • witte asperges (bundels)
  • eidooiers
  • g ijskoude boter
  • el citroensap
  • el water
  • blaadjes verse basilicum
  • peterselie (vers of kervel)

Benodigdheden

  • stoommandje

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Schil de asperges en snij de harde onderkant weg.

Verwarm de borden voor.

2

Leg de asperges in een stoommandje, afwisselend met de punten naar links er rechts, zodat de stapel gelijkmatig is.

Stoom ze 12 tot 14 minuten.

Kruid ze met een vleugje nootmuskaat.

3

Leg de basilicumblaadjes in een stoommandje en schik er de zalmmoten op.

Stoom ze 10 tot 15 minuten.

4

Vermeng in een pannetjes de dooiers met het citroensap, het water en een snuifje zout.

Zet het pannetje in een warmwaterbad tegen de kook aan en klop ondertussen op tot de saus bindt.

Neem meteen van het vuur.

5

Klop er beetje bij beetje ijskoude botervlokjes door.

Verwarm de saus dan nog heel even in het warmwaterbad, maar laat ze vooral niet koken!

6

Kruid de vis met peper uit de molen en zout.

Verdeel vis en asperges over voorverwarmde borden.

Lepel er de saus bij.

Bestrooi met gehakte peterselie of kervel.

Heerlijk met (gestoomde) krieltjes

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?