Rundergebraad met rode wijnsaus

Rundergebraad met rode wijnsaus
(6)

Heerlijk gebraad voor tijdens de feestdagen

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg rundergebraad
  • sjalotten (fijngesnipperd)
  • kl ijskoude boter
  • el geklaarde boter
  • dl vleesfond
  • dl rode wijn
  • el olijfolie
  • takjes rozemarijn
  • teentjes knoflook (gehalveerd)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pel de sjalotjes, snipper ze fijn.

Pel en halveer de knoflook.

Verwarm de oven op 180°C.

2

Braad het vlees rondom aan in de geklaarde boter.

Kruid het met peper en zout.

Leg het in een braadslee, met de sjalotsnippers, knoflook en rozemarijn.

Besprenkel alles met de olijfolie.

3

Zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, op 180° C.

Bedruip tussendoor met het braadvocht.

Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie tenminste 10 minuten rusten voor
u het aansnijdt.

4

Blus intussen de braadslee met de wijn.

Schraap het aanbaksel goed los. 

Schenk door een zeef in een steelpannetje.

Druk de sjalotjes en de knoflook goed uit.

Laat de wijnsaus tot de helft inkoken.

Doe er de vleesfond bij.

Laat 2 minuten stevig doorkoken.

5

Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

6

Snij het vlees in plakken en serveer het met de saus.

Lekker met peterselie-aardappelen

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x rundsvlees op de grill

VLAM

Lekker, rundvlees... En nog lekkerder als je het op de rooster legt. Probeer deze recepten en je weet niet wat je proeft!

Ontdek snel 3 nieuwe bbq recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM