Rundergebraad met rode wijnsaus

Rundergebraad met rode wijnsaus
(6)

Heerlijk gebraad voor tijdens de feestdagen

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg rundergebraad
  • sjalotten (fijngesnipperd)
  • kl ijskoude boter
  • el geklaarde boter
  • dl vleesfond
  • dl rode wijn
  • el olijfolie
  • takjes rozemarijn
  • teentjes knoflook (gehalveerd)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pel de sjalotjes, snipper ze fijn.

Pel en halveer de knoflook.

Verwarm de oven op 180°C.

2

Braad het vlees rondom aan in de geklaarde boter.

Kruid het met peper en zout.

Leg het in een braadslee, met de sjalotsnippers, knoflook en rozemarijn.

Besprenkel alles met de olijfolie.

3

Zet 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, op 180° C.

Bedruip tussendoor met het braadvocht.

Haal het vlees uit de oven en laat het onder aluminiumfolie tenminste 10 minuten rusten voor
u het aansnijdt.

4

Blus intussen de braadslee met de wijn.

Schraap het aanbaksel goed los. 

Schenk door een zeef in een steelpannetje.

Druk de sjalotjes en de knoflook goed uit.

Laat de wijnsaus tot de helft inkoken.

Doe er de vleesfond bij.

Laat 2 minuten stevig doorkoken.

5

Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

6

Snij het vlees in plakken en serveer het met de saus.

Lekker met peterselie-aardappelen

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?