Kalfsblanquette

Kalfsblanquette
(25)

Heerlijke mengeling van kalfsvlees en groenten

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg kalfsvlees (bij voorkeur schouder, borst of nek)
  • g champignons
  • witte selder (klein)
  • preien
  • wortelen
  • g zilveruien (klein)
  • uien
  • g bloem
  • dl room
  • g boter
  • g peterselie (gehakt)
  • kruidnagel
  • kruidenboeket (tijmtak, laurierblad, peterselie)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Maak 1 ui, 1 wortel, de prei en de selder schoon.

Bind een tijmtak, 1 laurierblad en wat peterseliestengels samen met keukentouw voor het kruidentuiltje.

Steek de kruidnagel in de andere ui.

Pel de zilveruitjes.

Maak de overige 2 wortels schoon en snij ze in plakjes.

Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.

2

Snij het kalfsvlees in kleine stukken en bak het aan in wat boter in een grote gietijzeren pan.

3

Doe 2 uien, 1 wortel, de prei, de selder (ongesneden) en het kruidentuiltje bij het vlees en voeg 2 liter water toe.

Breng aan de kook en kruid met peper en zout.

Laat 20 à 30 minuten garen onder deksel.

4

Besprenkel de wortel (in plakjes) en de zilveruitjes met water, laat ze 1 minuutje koken in een sauteuse(pan met deksel) met 20 g boter en een snuifje zout.

Voeg de champignons bij de zilveruitjes en de wortelen.

5

Zeef het kalfsvlees en verwijder de groenten, hou het vlees warm onder aluminiumfolie.

Hou de kalfsbouillon apart.

Smelt 50 g boter in de gietijzeren pan en voeg er de bloem bij.

Blus met de kalfsbouillon en laat al roerend indikken.

Voeg er 2 dl room bij en laat nog even goed warmen.

Breng op smaak met peper en zout en voeg er het vlees, de wortelen, de zilveruitjes en de champignons bij.

Je kunt er nog gekookte gehaktballetjes aan toevoegen

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

suppppper-lekker! gisteren klaargemaakt en gescoord bij het hele gezin!

gepost door mama veronique op 19/04/2012 14:54 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage