Recept

Kaassoep met witloof en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker in soepvorm

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak het witloof schoon, verwijder het bittere kroontje. Snij de stronkjes in fijne staafjes. Besprenkel ze lichtjes met citroensap.

    Verwijder de zwoerd en snij de ham in fijne reepjes.

  2. 2

    Roerbak de fijngesneden witloof 2 à 3 minuten in een nootje boter.

  3. 3

    Doe melk en kaas in een kookpan met dikke bodem. Verwarm op een zacht vuur, tot de kaas gesmolten is. Roer af en toe om.

  4. 4

    Zet heel kort de staafmixer in de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg er de kervel aan toe. Verwarm ze nog heel even op een zacht vuur (niet laten koken!).

  5. 5

    Verdeel de hete soep over diepe borden of kommetjes. Werk elke portie af met reepjes ham en geroerbakte witloofsnippers. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaassoep met witloof en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!